menu

Családireceptkönyv.hu

Egybenhagyott oldalas, töltelékkel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,5 kg egyben hagyott sertés oldalas
só, bors
2 gerezd fokhagyma
1,5 dl víz vagy sör
ízlés szerint csípős édesítő (házi vagy Édes Anna/Erős Pista)

Elkészítés:


fél dl olaj
1 fej vöröshagyma aprítva
2 gerezd fokhagyma szétnyomva
20 dkg sertésmáj apróra vágva
4 db zsemle beáztatva, kinyomkodva
2 egész tojás
fél tk őrölt kömény
1 csokor petrezselyem felaprítva
só, bors
ha igényli akkor kevés zsemlemorzsa

Trükkök, tippek, praktikák:


A húst csont felett felszúrjuk, minél nagyobb zsebet készíttetünk rá. Megmossuk és a fűszerekkel alaposan beízesítjük. Félre tesszük és közben elkészítjük a tölteléket.
Olajon megfuttatjuk a hagymát, rátesszük a májat és összesütjük. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd hozzáadjuk a beáztatott, majd kinyomkodott zsemléket, az aprított petrezselymet, a tojásokat és a többi fűszert. Jó alaposan összedolgozzuk, és az oldalasba töltjük. Nem kell nagyon feszesre tömni. Ha elkészültünk vele akkor a rést hústűvel lezárjuk.
A kimaradó tölteléket a hús mellé halmozzuk. Aláöntjük a vizet vagy a sört, és lefedjük alufóliával.
200 fokra előmelegített sütőben puhulásig pároljuk, majd fedetlenül 180fokon pirosodásig sütjük. Ha kihűlt a csontok mellett remekül szeletelhető.

Egybenhagyott oldalas, töltelékkel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Zsuzsa
Natúr sertésszelet tejszínes gombamártással
Natúr sertésszelet tejszínes gombamártással

A hagymát és a gombát megtisztítjuk. A hagymát apró kockákra, a gombát szeletekre vágjuk. A karajt megmossuk, körülbelül 4 vékony szeletre vágjuk. A húst, az olajban,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Sajtos-gombás karaj
Sajtos-gombás karaj

A karajszeleteket enyhén kiklopfoljuk, mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. Nagyon vékonyan kiolajozott tepsibe egymás mellé szorosan lefektetjük. A hagymát karikára vágjuk, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Töltött karaj őzgerincben
Töltött karaj őzgerincben

Az őzgerincformát kiolajozzuk, Kibéleljük bacon szalonnával úgy hogy a szélein lelógjon. A karajt kiklopfoljuk fűszerezzük ízlés szerint. A hússzeleteket előbb lisztbe ,majd tojásb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Nigella kólában főtt mázas sonkája
Nigella kólában főtt mázas sonkája

A sonkát és a hagymát feltesszük a 2 l kólában, éppen csak, hogy gyöngyözzön, 2 és fél órára. A megfőtt sonkát lecsepegtetjük, langyosra hűtjük. Lehúzzuk a bőrét, de úgy, hogy egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk