menu

Családireceptkönyv.hu

Expressz vajastészta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



15 dkg vaj
25 dkg liszt
csipet só
kevés szódavíz

Elkészítés:


A megfagyasztott vajat vastag reszelőn lereszeljük és a 25 dkg liszttel összemorzsoljuk. Adunk bele csipet sót és annyi szódavizet, hogy összeállhassanak (kb. 5-7 evőkanálnyit). Ha hűtőbe tesszük 15-20 percre, jót teszünk vele, de nem muszáj, mert akár már azonnal lehet vele dolgozni. Fél centi vastagra kinyújtjuk, diós, mákos, lekváros, gesztenyés töltelékkel készíthetjük. Forró sütőben sütjük, vaníliás porcukorral hintve tálaljuk.

Hajtogatni nem kell, úgyis leveles lesz.



Forrás és fázisfotók: http://webcukraszda.hu/

Expressz vajastészta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mária
Márványos-krémsajtos brownie recept
Márványos-krémsajtos brownie recept

Tepsi mérete: 20x36cm Vízgőz felett felolvasztjuk a darabokra tört csokoládét a margarinnal, ha már összeolvadtak, félretesszük hűlni. Közben elkészítjük a mascarponés krémet...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Kókuszos habcsók
Kókuszos habcsók

Forralj fel egy fazék vizet, és a gőz felett verj kemény habot a tojásfehérjéből és a porcukorból. Óvatosan forgasd bele a kókuszreszeléket, nehogy megtörjön a hab, aztán kanalazd...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Reform Lenmaglisztes Kakaós Csiga
Reform Lenmaglisztes Kakaós Csiga

A hozzávalókat kimérjük,majd egy tálba összekeverjük a száraz hozzávalókat és ezután hozzáadjuk a tojássárgáját,a vajat,az édesítőt majd a langyos tejet. Összedagasztjuk a tésztát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Vaníliás fitt banánkenyér (diétás)
Vaníliás fitt banánkenyér (diétás)

A banánt a tojásokkal turmixold össze, majd keverd el hozzá alaposan a többi hozzávalót is. Szilikonos vagy sütőpapírral bélelt formában süsd ki: előmelegítve, 170 fokon kb. fél ór...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk