15 dkg vaj
25 dkg liszt
csipet só
kevés szódavíz
A megfagyasztott vajat vastag reszelőn lereszeljük és a 25 dkg liszttel összemorzsoljuk. Adunk bele csipet sót és annyi szódavizet, hogy összeállhassanak (kb. 5-7 evőkanálnyit). Ha hűtőbe tesszük 15-20 percre, jót teszünk vele, de nem muszáj, mert akár már azonnal lehet vele dolgozni. Fél centi vastagra kinyújtjuk, diós, mákos, lekváros, gesztenyés töltelékkel készíthetjük. Forró sütőben sütjük, vaníliás porcukorral hintve tálaljuk.
Hajtogatni nem kell, úgyis leveles lesz.
Forrás és fázisfotók: http://webcukraszda.hu/
Tepsi mérete: 20x36cm Vízgőz felett felolvasztjuk a darabokra tört csokoládét a margarinnal, ha már összeolvadtak, félretesszük hűlni. Közben elkészítjük a mascarponés krémet...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűForralj fel egy fazék vizet, és a gőz felett verj kemény habot a tojásfehérjéből és a porcukorból. Óvatosan forgasd bele a kókuszreszeléket, nehogy megtörjön a hab, aztán kanalazd...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat kimérjük,majd egy tálba összekeverjük a száraz hozzávalókat és ezután hozzáadjuk a tojássárgáját,a vajat,az édesítőt majd a langyos tejet. Összedagasztjuk a tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA banánt a tojásokkal turmixold össze, majd keverd el hozzá alaposan a többi hozzávalót is. Szilikonos vagy sütőpapírral bélelt formában süsd ki: előmelegítve, 170 fokon kb. fél ór...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű