1 kg sertés hús / lapocka, tarja , dagadó /
20 dk füstölt szalonna
22 dkg rizs
só
törött bors
5 gerezd fokhagyma
pirospaprika
1 fej vöröshagyma
2 db kb. 1,5 kg-os édes káposzta fejet megfonnyasztunk enyhén sós, ecetes vízben. Megkordázzuk, leveleire szedjük, 2-3 felé tépjük. A húst ledaráljuk . A szalonnát apró kockára vágjuk, majd kisütjük. A szalonna zsírjában az összedarabolt vöröshagymát megfonnyasztjuk. Ha kihűl a zsír, beletesszük a pirospaprikát. Hozzáadjuk a húshoz a rizst , az apróra vágott fokhagymát, a sót, a borsot, a hagymát, és összegyúrjuk. A tölteléket a levelekbe töltjük. A lábas alját apróra vágott káposztával beterítjük. A töltelékeket körbe rakjuk a fazék oldalán. Közepébe füstölt csülköt teszünk. Vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk, és 2 dl paradicsomot teszünk rá.
A karaj szeleteket kikloffoljuk,besózzuk és bosózzuk.A mangalica szalonnát kisütjük,rá a kolozsvárit.Ha tűzpirosra,pörcösre sült,hozzáadjuk a hagymákat,ledinszteljük,majd a petrezs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit hámozzuk meg, vágjuk vékony karikákra, és a csíkokra vágott hagymával együtt tegyük vékonyan kizsírozott, kiolajozott tepsibe, sózzuk, borsozzuk, és forgassuk össze....
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűA húst megtisztítjuk, és a csontok mellett darabokra vágjuk. A pác hozzávalóit alaposan eldolgozzuk, és megforgatjuk benne a szárazra törölt husikat, majd 5-6 órára (vagy egy éjsz...
Elkészítési idő: 1,5 ÓRA Nehézség: KönnyűA húst vékony csíkokra vágjuk, alaposan sózzuk és borsozzuk. A hagymát felkockázzuk, forró olajon elkezdjük megdinsztelni, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a sertéshúst. Hozz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz