60 dkg liszt
40 dkg margarin
20 dkg porcukor
1.5 zacskó sütőpor
2 zacskó vaníliás cukor
2 db tojássárgája
reszelt citromhéj
A kenéshez
1 db tojásfehérje
5 dkg darált dió
ízlés szerint kristálycukor
A hozzávalókból linzertésztát gyúrunk, 3 – 4 mm vastagságúra nyújtjuk és cakkos szaggatóval kiszaggatjuk. Minden 2. -t gyűszűvel vagy kis pici kör formával kiszúrjuk. Felvert tojásfehérjével lekenjük,cukrozott dióval megszórjuk.
Sütőpapíros tepsire helyezzük és 180 fokon pár perc alatt megsütjük.
A kihűlt linzereket lekvárral megkenjük,összeragasztjuk és porcukorral meghintjük.
Ebből a mennyiségből kb. 1.5 kg kész sütemény lesz.
30dkg liszt, 20 dkg zsír, 10 dkg porcukor, 1 egész tojás 1 sütőpor, 1 vaniliás cukor -- összedolgozzuk ,nyújtjuk, szaggatjuk, sütjük sütőpapiron,elömelegített sütőben 160 fok 8-10 perc
sok sikert !
A cukrot a tojásokkal összekavarjuk, majd az olajat és a tejet is hozzáadjuk. Miután kikavartuk, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, így egy híg, palacsintatészta szerű tésztát kap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük össze a hozzávalókat, majd gyúrjuk össze a tésztat. Ha ezzel megvagyunk, négyzet alakba nyújtsuk ki a tésztát, majd hajtsuk össze, akár egy szalvétát, és pihentessük egy ó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű