menu

Családireceptkönyv.hu

Mákosgubatorta madártej krémmel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók: ( 24 cm-es kapcsos formához)



12 db vajas kifli
1 liter tej
3 db tojássárgája
10 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg cukor ( nálam nyírfacukor)
15 dkg darált mák
1 nagyobb citrom reszelt héja
1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
10 dkg mazsola ( opcionális )

Elkészítés:


Krém :



4 db tojássárgája
1 csomag vaníliás pudingpor
2 csomag vaníliáscukor ( nálam 2 tk. vaníliaesszencia)
8 dkg cukor ( nálam fruktóz)
4 dl tej
15 dkg vaj


Tetejére :



3 dl tejszínhab
1 evőkanál porcukor ( nálam por nyírfacukor)
1 csomag zselatinfix

kevés szemes mák díszíteni

Trükkök, tippek, praktikák:


Először elkészítjük a mákos gubát. A mákot ledaráljuk , a kifliket felkarikázzuk, a tejet és a vajat összemelegítjük. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, és a langyos vajas tejhez öntjük, majd lassú tűzön kicsit besűrítjük. A darált mákhoz hozzáreszeljük a citromhéjat, és belekeverjük az őrölt szegfűszeget, majd az egészet a tejes folyadékhoz keverjük. Ráöntjük a kiflikarikákra és várunk kicsit míg a kifli felveszi a folyadékot. Egy 24 cm-es kapcsos tortaformát vajjal kikenünk, és ebbe belenyomkodjuk a kiflis masszát, majd 170 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.

A krémhez a tojássárgákat jól kikeverjük a cukorral, vaníliával és a pudingporral, majd a forró tejhez adjuk, úgy, hogy először egy kis merőkanállal belekeverünk a hőkiegyenlítés miatt és utána öntjük az egészet a tejhez, majd sűrűre főzzük. Megvárjuk míg kihűl, majd 15 dkg vajjal jól kikeverjük. Ezt a krémet simítjuk a szintén kihűlt mákos guba tetejére, és pár órára hűtőbe tesszük mielőtt a habot rányomjuk a tetejére.

A tejszínhabot felverjük egy evőkanál porcukorral és a zselatinfix-el, habzsákba rakjuk és halmokat nyomunk a torta tetejére. Díszítésnek megszórjuk szemes mákkal.

Mákosgubatorta madártej krémmel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
SZEDERTORTA
SZEDERTORTA

A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, sóval és az olajjal beleöntjük a kávét, a konyakot és jól elkeverjük. A lisztet , a kakaóport,a sütőport összekeverjük, majd beledolgozzu...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tímea
Somlói torta
Somlói torta

A sütőt melegítsük elő 180°C-ra. 3 piskótát fogunk készíteni, egy simát, egy kakaósat és egy kicsit a töltelékhez. 4 tojásból elkészítjük a fehér piskótalapot. A 4 tojásfehérjéjét...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Répatorta
Répatorta

A cukrot, az olajat és a tojásokat habosra keverjük. Hozzáadjuk a szódabikarbónával és a fűszerekkel elkevert lisztet, majd a répát, a mazsolát és a vaníliakivonatot. Sütőpapírral...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mennyei túró rudi torta – sütés nélkül
Mennyei túró rudi torta – sütés nélkül

Első lépésként olvasszuk fel a vajat az étcsokival, majd keverjük össze a darált keksszel és az így kapott egyveleget egy sütőpapírral bélelt tortaformába nyomkodjuk. Ez mehet is...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk