5 dkg élesztő (friss)
5 dl 2,8%-os tej
1 evőkanál kristálycukor
80 dkg búzaliszt (BL55)
1 csapott evőkanál só
2 dl étolaj
A töltelékhez
6 bő evőkanál tejföl (12%-os)
2 db fokhagyma
2 db lilahagyma
30 dkg gépsonka
1 db morzsolt kukorica (konzerv, vagy friss)
30 dkg trappista sajt (reszelt)
A tetejére
2 csapott evőkanál tejföl (12%-os)
1 db tojássárgája
1 csapott evőkanál szezámmag
1 csapott evőkanál lenmag
http://aprosef.hu/toltott_haromszogek_recept
A töltelékhez ledaráljuk a sonkát, adunk hozzá kevés tejfölt, mustárt, sót, borsot, finomra aprított hagymát, reszelt sajtot. A tésztához a tálba készítjük az összes hozzávalót és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 175 fokra előmelegítjük. Egy sütő tepsit olajjal kikenünk vagy sütőpapírral kibélelünk. A pizza tésztát egy nagy vágódeszkára vagy tiszta munkalapra tesszük.Egyenletesen...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesÉlesztőt felfuttatjuk cukor és langyos tej hozzáadásával.A tésztát jól összedolgozzuk hogy jó sima legyen.Egy óra pihentetés! Addig a burgonyát megfőzzük és hagyjuk kihűlni. A megk...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverjük a sóval, majd elmorzsoljuk benne a vajat, és végül a sajttal és a tojások sárgájával egyneművé gyúrjuk. Frissen tartó fóliába csomagoljuk, majd a hűtőbe te...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű