1 liter tej
25 dkg liszt
3 evőkanál cukor
csipet só
4 tojás
10 dkg olvasztott margarin
Jelenleg itt vagy: Főoldal > Édes sütemények > Villám sütik > Keletlen pite
Keletlen pite
Galéria (1)
Keletlen pite
Beküldve: 2014.06.22.
Kategória: Édes sütemények
Küldte: anita
Látták: 40761
Ennyien nyomtatták ki: 0
Miben készült? Sütő
Melyik évszakban? Egész évben
Konyha: Magyar
Fogás: Desszert
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
1 liter tej
25 dkg liszt
3 evőkanál cukor
csipet só
4 tojás
10 dkg olvasztott margarin
Elkészítése:
Egy közepes tepsit vajjal kikenünk.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 1 ek cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tejet, lisztet, tojás sárgákat, amiket előtte kikevertünk a maradék cukorral, sót, majd az olvasztott margarint is hozzácsorgatjuk és alaposan elkeverjük.
Az állaga a madártejéhez fog hasonlítani, de ne ijedjünk meg tőle. A masszát a tepsibe simítjuk. Tetejét kevés olvasztott margarinnal meglocsoljuk.
180 fokon tűpróbáig sütjük. Porcukorral és savanykás lekvárral tálaljuk. Megsütve az állaga a krémes krémjére hasonlít.
A sütőt 180 C-ra (légkeverésesnél 165 C-ra) előmelegítjük. A formát kivajazzuk és zsemlemorzsával alaposan megszórjuk. A tojást habosra keverjük a kristálycukorral. Hozzákeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a cukorral, sütőporral, vaníliás cukorral összekeverjük. Hozzáadjuk a kefirt, a tojást, majd az olajat, és csomómentesre keverjük. Ízlés szerint összeda...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat alaposan keverjük össze (kivéve a gyümölcsöket), amíg selymes, egynemű masszát nem kapunk (robotgéppel néhány perc alatt meg is van). Ezután sütőpapírral bélelt tep...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézA tojást a mézet cukrot margarint,kakaóport,gőzfelet melegítjük majd ha kihült egy kicsit akkor lisztezett szódapora összekeverjük. Három lapot sütünk a tepsi hátulján. A pudingpo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű