50 dkg liszt
30 dkg krumpli
1 tojás
3 dkg élesztő
kb. 2,5 dl tej
1 teáskanál cukor
2 teáskanál só
1 teáskanál őrölt szerecsendió
25 dkg margarin
A tetejére:
1 tojás
reszelt sajt
A kockára vágott krumplit sós vízben megfőzzük, leszűrjük, áttörjük, langyosra hűtjük.
A liszthez hozzáadjuk a krumplit, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a sót, a szerecsendiót és a cukorral felfuttatott élesztőt. Annyi langyos tejjel gyúrjuk össze, hogy kissé keményebb tésztát kapjunk, majd meleg helyen a duplájára kelesztjük.
A tésztát vékonyra kinyújtjuk, megkenjük a habosra kevert margarinnal, és feltekerjük mint a bejglit. Két végét középre egymásra hajtjuk, kicsit lenyomkodjuk, és letakarva 20 percig pihentetjük.
Kinyújtjuk kb. bő ujjnyira, pogácsaszaggatóval sütőpapírral bélelt nagy tepsibe szaggatjuk. Tetejüket tojással megkenjük, és reszelt sajtot csippentünk a tetejükre.
Pihentetjük, ameddig a sütőt 200 fokra bemelegítjük, és a pogácsákat kb. 25 perc alatt megsütjük.
Langyosan tálalhatjuk.
A --- felettieket összedaráljuk, lehetőleg húsdarálón, majd hozzáadunk mindent, a tojáshabot csak a végén Kanalanként forró olajba szaggatjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSerpenyőben felforrósítjuk az olajat, 2 perc alatt megfuttatjuk rajta a szalonnakockákat, vékony sonkacsíkokat. Nem kell megsütni! Leöntjük a szaftot, kissé meghűtjük. Langyos,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hagymát 1 evőkanál olajon megdinszteljük... A darált húst a fűszerekkel, a hagymával, a főtt rizzsel és a tojással összekeverjük... Vizes kézzel gombócokat készítünk......
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyűa mirelit zöldbabot 1-2 gerezd fokhagymával ízesített sós vízben roppanós állagúra főzzük, leszűrjük. 2 dkg vajat felforrósítunk, hozzáadunk 2 evőkanál low carb lisztet, majd kb....
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű