30 dkg babapiskóta
30 dkg sárgabaracklekvár
10 dkg cukor
0,5 dl víz és rumaroma keveréke együtt (rumaroma ízlés szerint)
10 dkg mazsola
1 citrom reszelt héja
1 evőkanál kakaópor
A mázhoz:
1 cs puncsmáz
Továbbá:
15*25 cm -es forma folpackal bélelve
Jelenleg itt vagy: Főoldal > Sütés nélküli receptek > Sütés nélküli puncskocka
Sütés nélküli puncskocka recept
Sütés nélküli puncskocka
Beküldve: 2014.08.04.
Kategória: Sütés nélküli receptek
Küldte: Vass Laszlone
Látták: 73067
Ennyien nyomtatták ki: 0
Miben készült? Főzőlap
Melyik évszakban? Egész évben
Konyha: Magyar
Fogás: Desszert
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 3.38 csillag 26 értékelés alapján
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
30 dkg babapiskóta
30 dkg sárgabaracklekvár
10 dkg cukor
0,5 dl víz és rumaroma keveréke együtt (rumaroma ízlés szerint)
10 dkg mazsola
1 citrom reszelt héja
1 evőkanál kakaópor
A mázhoz:
1 cs puncsmáz
Továbbá:
15*25 cm -es forma folpackal bélelve
Elkészítése:
A cukrot, lekvárt, rumos vizet, a mazsolával feltesszük főni. Kevergetjük és ha a cukor elolvad, a mazsola megduzzad, levesszük a tűzről és a kakaóport hozzákeverjük.
A babapiskótát összetörjük, 3-4 db-ot vékonyabb csíkokra vágunk.
A babapiskótát leöntjük a forró felfőzött anyagokkal. Ezután összekeverjük és folpackkal bélelt formába simítjuk.
Amikor kihűlt a mázzal bevonjuk. A zacskón megtalálható az elkészítése utasítás.
1-2 órára a hűtőbe tesszük és négyzet alakúra vagy szeletekre vágjuk.
A lisztbe beletesszük a zsírt, a sütőport, a porcukrot, a diót, a tojás sárgáját, és az egészet összemorzsoljuk. Amennyiben szükséges, tejföllel, vagy tejjel lágyíthatjuk a tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat összegyúrjuk és hűtőbe rakjuk fél órára. 2. A hűtőből kivéve, vizes kézzel golyónyi nagyságú masszát csípünk ki, mindegyiket ellapítjuk és sütőlapra rakosgatj...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz350 g lisztet lekeverünk a sütőporral- Átszitáljuk, hozzáadjuk a kockára vágott vajat és morzsás állagúra dolgozzuk. Amikor már morzsás, hozzáadjuk a cukrot és vaníliacukrot, a 2 d...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű