menu

Családireceptkönyv.hu

Túrós krémes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a tésztához

40 dkg liszt,
4 tojássárgája,
15 dkg zsír vagy margarin,
15 dkg cukor,
1 sütőpor,
2 dl tejföl,
A krém hozzávalói

4 tojásfehérje,
1 citrom leve,
50 dkg túró,
20 dkg cukor,
1 ek búzadara

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, jól kidolgozzuk és 2 cipóra osztjuk. Közben elkészítjük a krémet. A 4 tojásfehérjét 8 dkg cukorral felverjük, és félretesszük. A túrót 12 dkg cukorral és citromlével összekeverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a felvert habot, nehogy összetörjön. Az egyik tésztalapot kinyújtjuk, zsírozott,lisztezett tepsibe tesszük, megszórjuk a búzadarával, rásimítjuk a túrótölteléket, a tetejére rányújtjuk a második lapot, és megszurkáljuk villával. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje megpirosodik. Ha kihűlt felszeleteljük és meghintjük porcukorral.

Túrós krémes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ildikó
Maci süti
Maci süti

Keverjük habosra a vajat a negyedannyival . Adjuk hozzá a tojás sárgáját és a vaníliát, keverjük össze, majd szitáljuk hozzá a lisztet is. Osszuk két egyenlő részre, az egyikhez...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kelt csörögefánk
Kelt csörögefánk

A hozzávalókat a kenyérsütő tartályába teszem és kidolgoztatom, majd fél órát hideg helyre teszem. A kész tésztát vékonyra kinyújtottam, a felét "csörögemintára", a másik felét "r...

Elkészítési idő: kb. 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Meggyes tejbegriz torta
Meggyes tejbegriz torta

A tejet a vajjal felmelegítjük, majd hozzáöntjük a grízt és 1 percig forraljuk, amíg be nem sűrűsödik Levesszük a tűzről és félretesszük hűlni. A tojások sárgáját a cukorral habo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Olcsó Rafaelló
Olcsó Rafaelló

A vizet a cukorral sziruppá főzzük, majd belekeverjük a Ramát. Hozzáadjuk a tejport és a kókuszt, jól elkeverjük, majd 2-3 órára hűlni hagyjuk. (Ideális előző nap elkészíteni a m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk