1 tojás
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
kevés tej az élesztő felfuttatásához
1,5 dl natúr joghurt
20 dkg vaj, vagy margarin
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor
20 dkg sajt
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk. Minden hozzávalót egy tálba teszünk, hozzáadjuk az élesztős tejet és összegyúrjuk. Letakarjuk és 40 percen át hagyjuk kelni. Majd lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát és háromszögekre vágjuk. A sajtot kis csíkokra vágjuk, a közepükbe tesszük és feltekerjük. Kiolajozott tepsibe tesszük, a tetejüket átkenjük kevés olajjal és 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt készre sütjük.
1. Fölforraljuk a tejet a vajjal. 2. Amikor forr, beleszórjuk a lisztet meg a sót, és gyors mozdulatokkal addig keverjük a tésztát, amíg össze nem áll, és el nem válik az edény...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz egészet összekeverjük majd egy orara fagyasztoba tesszuk utana tojással megkenjük majd megszórjuk reszelt sajttal és 180 fokon 25 perc alatt aranysárgára sütjük
Elkészítési idő: Nehézség: NehézMelegítsük elő a sütőt 220 fokra. Egy nagy tálba keverjük össze a lisztet, a sót, a cukrot és a sütőport. Adjuk hozzá a sajtot, a kukoricát, a hagymát, a paprikát, a szalonnát, k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elkeverjük a sütőporral, a sóval és 20 dkg reszelt sajttal, majd a szobahőmérsékletű margarinnal és a tejföllel elmorzsoljuk. Lágy tésztát gyúrunk belőle. Lisztezett gyú...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű