menu

Családireceptkönyv.hu

áfonyás mogyorós borzas kata


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Áfonyás-mogyorós borzas kata

A tésztához
50 dkg búzaliszt
4 db tojássárgája
15 dkg margarin
10 dkg porcukor
4 evőkanál tejföl (20%-os)
1 db sütőpor
A töltelékhez
4 db tojásfehérje
20 dkg kristálycukor
25 dkg mogyoró (darált)
8 evőkanál áfonya lekvár
A tésztát összegyúrjuk és az 1/3 részét betesszük a fagyasztóba.A nagyobb darabot egy nagy tepsibe nyújtjuk és megkenjük a lekvárral.
A tojás fehérjét habbá verjük a cukorral ,majd hozzákeverjük a darált mogyorót.Rásimítjuk a tésztára.A kissebb adag tésztát lereszeljük a tetejére és 180°-ra előmelegített sütőben alul-felül sütési módban 30 percig sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Olasz almáspite
Olasz almáspite

1. Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra. 2. Keverjük össze a lisztet, a sütőport, sót, puha vajat, cukrot, tojást, reszelt citromhéjat, vanília kivonatot (vagy vaníliás cukrot). Fokoza...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Tejes csirke
Tejes csirke

A kicsontozott csirkemelleket sóval, szerecsendióval bedörzsöljük, másnapig hűtőbe tesszük. 5 dkg vajon átsütjük, majd leöntjük annyi tejjel, hogy ellepje. Időnként megforgatjuk. M...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós, pudingos Isteni szelet
Diós, pudingos Isteni szelet

A sütőtepsit (25 x 37-es) sütőpapírral kibéleljük. A 30 dkg cukrot a 4 tojássárgával, a vízzel jó habosra felverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, és a tojások felvert habját....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Almás - Érsekszelet
Almás - Érsekszelet

1. A hozzávalókat összegyúrjuk, és hideg helyen pihentetjük. 2. Nagyobb tepsibe 3 réteg tésztát teszünk, egyik rétegre szeletelt és fahéjjal megszórt almát, a másik rétegre ped...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk