5 tojás
25 dkg cukor
10 dkg vaj
1 citrom
12 dkg liszt
fél csomag sütőpor
durvára vágott dió a tetejére
Elkészítés:
A puha vajat kikeverjük a cukorral, citromlével és a tojássárgával. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgás masszához adjuk a sütőporos lisztet, majd a tojásfehérjét. Lazán összedolgozzuk. Kisebb tepsit /24x32 cm/ kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a tésztát, megszórjuk durvára vágott dióval és 180 fokon készre sütjük. Ha kihűlt, pogácsaszaggatóval holdacskákat formázunk, megszórjuk porcukorral és tálalhatjuk is.
A vajat, a tojás sárgájával és a cukorral habosra keverjük, majd a tejet, a lisztet és a sütőport hozzáadjuk, könnyű tésztává keverjük. A tésztát közepes méretű kikent, liszteze...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA liszthez keverjük a sót, a porcukrot és a hideg, felkockázott vajat. Gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk, majd hozzákeverjük a tojássárgákat, - ettől a tészta összeáll. Frissen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet, cukrot, kakaóport felfőzzük és állandó keverés mellett, forrás után még 5 percig főzzük. Utána hozzáadjuk a Ramat, lisztet, diót, s végül az összetört kekszet. Folpackba...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA megszitált lisztet a margarinnal eldörzsöljük. Hozzáadjuk a cukrot, kevés sót, a vaníliás cukrot, sütőport és a tojásokat. Gyúrható tésztát készítünk, ha szükséges 1.-2. ek tejj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű