Diós csiga
30 dkg liszt
3 dkg friss élesztő
1,5 dl langyos tej
1 evőkanál olaj
3 dkg cukor
1 tojásfehérje
1 csipet só
a töltelékhez:
4 evőkanál baracklekvár
15 dkg aprított dió
a kenéshez: 1 tojássárgája
Az élesztőt a tejben 1 kávéskanálnyi cukorral felfuttatjuk.
A lisztet, az olajat, a cukrot, a tojásfehérjét meg a
sót a felfuttatott élesztővel alaposan összedolgozzuk,és kb. 40 percig kelni hagyjuk. A tésztát lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk,megkenjük a lekvárral, megszórjuk a dióval. A hosszabbik felénél kezdve feltekerjük és 4 cm-es darabokra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és 20 percig letakarva pihentetjük. Ezután megkenjük a tojássárgájával, és 180°ra előmelegített sütőben légkeveréssel 15-20 percet sütjük.
A tészta hozzávalóit egy tálban jól összegyúrjuk. Hagyjuk picit pihenni, pont elég neki annyi pihenő míg a tölteléket elkészítjük. A sonkát, paprikát, póréhagymát apróra darabolju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa tojásokat egészben felverjük, simára keverjük az 1 bögre porcukorral, majd az olvasztott vajjal is. Adjuk hozzá a tejet, és a sütőporral elkevert réteslisztet. Egy 32 * 24 cm...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA langyos tejben feloldunk 1 teáskanál cukrot, belemorzsoljuk és felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet tálas mixer edényébe szitáljuk. Hozzáadjuk a sót, az enyhén felvert tojást, a m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent összekeverni és sütőpapírral bélelt sütőben 18-20 percig tűpróbáig sütni.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű