menu

Családireceptkönyv.hu

epres sütés nélküli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 24 cm-es tortaformához:
10 dkg margarin
20 db babapiskóta
1-2 ek tej (hideg)
A babapiskótát morzsoljuk össze, majd adjuk hozzá a felolvasztott, forró margarint, és keverjük alaposan össze. Ezután kanalanként adjuk hozzá a tejet, hogy könnyen összeálljon a tészta.
Ezután egy 26 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük és lapogassuk tenyérrel egyenletesen el a piskótás keveréket.
Ezután tegyük be legalább fél órára a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen a piskótás alap. Végül vegyük ki a hűtőből, óvatosan húzzuk le a sütőpapírt, majd a papírral együtt helyezzük vissza a tortaformába.
Citromos-epres rész hozzávalói:
2 dl hideg víz
1 cs vaníliás pudingpor (főzős)
A pudingot a vízzel keverjük simára, majd kevergetve főzzük sűrűre. Ezután vegyük le a tűzről, majd hűtsük ki egészen.
25 dkg túró
15 dkg porcukor
1/2 citrom leve és reszelt héja
2 cs vaníliás cukor
A túrót a cukorral, a citromlével, és a citromhéjjal keverjük simára, majd keverjük hozzá a kihűlt pudingot is.
1 dl víz
10 g zselatin (por)
A vizet forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről, és állandó keverés mellett, adjuk hozzá a porzselatint. Ezután addig keverjük, még a zselatin teljesen feloldódik, majd hűtsük ki, hogy éppen csak langyos legyen. Ezután öntsük hozzá a túrós-pudingos masszához, és szintén keverjük alaposan össze.
5 dl Hulala (növényi tejszín)
50 dkg eper
Az epret alaposan mossuk meg, csepegtessük le, és kb. a felét daraboljuk fel. A nagyobb szemeket vágjuk félbe, és tegyük félre a díszítéshez.
A Hulalát verjük kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a túrós keverékhez.
(ízlés szerint habtejszínnel is készíthetjük)
Ezután a feldarabolt epret adjuk hozzá a habos krémhez, és óvatosan forgassuk össze.
Végül a babapiskótás alapra kanalazzuk rá az epres-túrós tölteléket, és egyenletesen simítsuk el a tetejét, majd 2-3 órára tegyük be a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
Amikor a torta már teljesen megdermedt, vegyük ki a hűtőből, majd helyezzük rá az előzőleg félbevágott eperszemeket. Ezután öntsük le tortazselével, majd szintén tegyük be a hűtőbe, hogy a tortazselé kellően megdermedjen. (a tortazselét a tasakon lévő leírás szerint készítsük el)
Tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pehelykönnyű túrós pite
Pehelykönnyű túrós pite

A langyos tejben a cukorral futtassuk fel az élesztőt. Gépi habverővel keverjük ki a tojássárgáját a puha margarinnal, szitáljuk hozzá a lisztet, adjuk hozzá a sót, és a felfuttato...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Macskaszem
Macskaszem

A tésztához a langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt 1 csipet cukorral. 2. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vajat, a tojássárgákat, majd a fel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Gyümölcsös sütipiskóta  (anya féle)
Gyümölcsös sütipiskóta (anya féle)

A tojást a cukorral felverem és utána belerakom a többi alapanyagot. 35 perc alatt 180 0C-on megsütöm.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sándorné
sós stangli
sós stangli

Felfuttatom az élesztőt kevés tejjel és cukorral. A lisztben elmorzsolom a margarint, összegyúrom az élesztővel, sóval, tojásokkal. Kinyújtom, a tetejét lekenem tojással, és sajtta...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk