40 dkg kelkáposzta
3 db burgonya
15 dkg bacon
2 pár virsli
1 kis doboz tejföl
só, bors, fokhagyma, vöröshagyma
őrölt kömény
liszt
őrölt paprika olaj
Elkészítés:
A szalonnát kevés olajon lepirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, majd a fokhagymát. Átkeverjük, rátesszük a csíkokra vágott kelkáposztát, a felkockázott burgonyát. Fűszerezzük, ízesítjük, sóval, borssal, köménnyel. Majd felöntjük vízzel. Ha megpuhult a káposzta, hozzáadjuk a felkarikázott virslit. Közben a tejfölt kikeverjük liszttel és pirospaprikával, majd a forró levesből kiveszünk egy keveset, amit a tejfölhöz keverünk, és ezt a keveréket visszaöntjük a levesbe. Felforraljuk és már tálalhatjuk is.
Elkészítés:
A szalonnát kevés olajon lepirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, majd a fokhagymát. Átkeverjük, rátesszük a csíkokra vágott kelkáposztát, a felkockázott burgonyát. Fűszerezzük, ízesítjük, sóval, borssal, köménnyel. Majd felöntjük vízzel. Ha megpuhult a káposzta, hozzáadjuk a felkarikázott virslit. Közben a tejfölt kikeverjük liszttel és pirospaprikával, majd a forró levesből kiveszünk egy keveset, amit a tejfölhöz keverünk, és ezt a keveréket visszaöntjük a levesbe. Felforraljuk és már tálalhatjuk is.
Gabó dolga :)
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSárgaborsót megfőzzük, vargányát lemossuk, apróra vágjuk és a levesbe tesszük. Hozzáadjuk a fűszereket,sót,édesítőt.tovább főzzük míg a borsó szét nem omlik.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karalábét és a krumplit meghámozzuk, felkockázzuk. A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A rukkolát megmossuk, megszárítjuk és félbe-negyedbe vágjuk. Egy fazékban...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1: A vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagyma közepét eltávolítjuk. 2: Egy fazékban vizet forralunk. A paradicsom bőrét kereszt alakban bemetsszük. A forrásban lévő vízbe dobjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű