menu

Családireceptkönyv.hu

Mákos szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tésztához:

50 dkg liszt, 25 dkg vaj, vagy ráma, 10 dkg porcukor, 2 db tojás sárgája, 1 dl tej, 2 dkg élesztő, 1 teáskanál cukor, ½ sütőpor,4 dkg tejföl,

Kenéséhez:

15 20 dkg baracklekvár

Töltelékhez:

40 dkg őrölt mák, 15 dkg cukor, 1 ek méz, 1 db citrom reszelt héja, 1 tk fahéj, 2 dl tej, 2 db tojásfehérje,

Elkészítés:


Elkészítése:

Előkészítünk egy 20x36 cm magas peremű tepsit. Langyos tejben feloldjuk a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet elkeverjük a sütőporral,porcukorral és elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt a tojássárgáját és a tejfölt,hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. Alaposan kidolgozzuk, három részre osztjuk és kinyújtjuk. Az első lapot belehelyezzük a tepsibe. A töltelékhez a mákot összekeverjük a fahéjjal. A cukrot a tejjel ,a mézzel és a reszelt citromhéjjal felfőzzük,ezzel a mákot leforrázzuk. Felverjük a tojások fehérjét,belekeverjük a langyos máktöltelékbe Az első tésztaréteget megkenjük lekvárral,majd rásimítjuk a máktöltelék felét ,erre ismét tésztát teszünk,amelyet szintén megkenünk lekvárral,majd rátesszük a mák másik felét .a harmadik tésztalappal befedjük. A tetejét megszurkáljuk és 170 fokos sütőben 40-50 perc alatt megsütjük..az elkészült süteményt porcukorral meghintve tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Tízperces, rögtön puha linzer (Rupáner)
Tízperces, rögtön puha linzer (Rupáner)

1. A puha vajra rászórjuk az egy csipet sót, és a lisztet elmorzsoljuk. Ez egyébként egy kedvenc műveletem, olyan ráérősen szoktam csinálni, pedig még így is három perc alatt megva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Krémes álom
Krémes álom

A tésztához a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük, beletesszük a cukrot, ezzel is még tovább verjük, míg a cukor el nem olvad. Amikor kemény, beletesszük a t...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Diplomatakrémes
Diplomatakrémes

Piskóta készítés: A tojásokat ketté választjuk. A fehérjéket a sóval,cukorral kemény habbá verjük ,majd hozzá keverjük a tojások sárgáját. A lisztet a kakaóport,sütőport összeke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kakaós csiga
Zsuzsi Adamek Kedvelnék
Kakaós csiga

Blundel tésztát készítek. Kinyújtom, lekenem tejjel,rászórom a cukrozott kakaót és feltekerem. Felszeletelem. Sütőpapírra teszem és addig pihentetetm míg felmelegszik a sütő. 210...

Elkészítési idő: 3-4
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk