menu

Családireceptkönyv.hu

Meggyes pudingos pite


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Koncz Andrea
20 órája
Meggyes pudingos pite
Tészta:
45 dkg liszt,
fél cs. sütőpor,
fél mk. só,
12 dkg cukor,
1 cs. vaníliás cukor,
25 dkg rama,(Én zsírral készítem...abból elég 20dkg)
2 tojás,
1 ek. tejföl,
reszelt citromhéj
Töltelék:
7-8 dl meggylé,
5 ek. cukor,
2 cs. vanília puding,
fahéj (elhagyható),
70-80dkg magozott meggy(1kg is elbír....Én már ennyivel készítem ;) )
A töltelékkel kezdünk. A meggyléből, cukorból, fahéjból, pudingból sűrű krémet főzünk, hagyjuk kihűlni.
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, 2 részre osztjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk, rákenjük a pudingot, amibe előzőleg belekeverjük a magozott meggyet. Rátesszük a másik lapot villával megszurkáljuk.....és lassú tűzön(180fokon kb.30-40 perc alatt....sütőfüggő....) szép pirosra sütjük. Teljesen kihűtjük,mert csak úgy lehet szépen szeletelni! :) Porcukorral meghintve tálaljuk.
25x35 tepsibe sütöttem

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Henrietta
Szuflé
Szuflé

Kivajazzuk a formákat, megszórjuk kakaó porral. A cukrot összekeverjük a tojással. Vízgőz felett/vagy mikróban megolvasztjuk a csokoládét és a vajat. Amikor langyos hűlt, hozzáad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Dóri
Fahéjas csiga
Fahéjas csiga

A langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk (kb. 10 perc). A lisztben elkeverjük a sót, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojások sárgá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rakott palacsinta
Rakott palacsinta

Mindenki izlésére van bizva mivel tölti a lesütött palacsintákat ...Lekvár,Darált dió ,Csokis Mogyorókrém Én Amerikai Palacsintát töltöttem meg...

Elkészítési idő: 20
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Kecskesajtos-meggyes háromszög
Kecskesajtos-meggyes háromszög

A meggyet lábosba tesszük, megszórjuk a cukorral, ráfacsarjuk a narancs levét. Hozzáadjuk a fahéjat és a csillagánizst, majd kis lángon főzni kezdjük. Ha levet engedett, felöntjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk