menu

Családireceptkönyv.hu

Meggyes rácsos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
25 dkg hideg vaj
csipet só
3 ek. cukor
1,5 tk. sütőpor
1 tojás
1 tojás sárgája
kevés tejszín (vagy tejföl)

Töltelék

1 kg meggy kimagozva
4-5 ek. cukor
1 mk. őrölt fahéj
1 citrom reszelt héja
1 vaníliás pudingpor


Elkészítés:


A lisztet elmorzsoljuk a hideg, apró kockára vágott vajjal, majd elkeverjük a sóval és a cukorral, valamint a sütőporral. hozzáadjuk a tojást és a tojás sárgáját. Gyors mozdulattal összeállítjuk a tésztát, ha szükséges kevés tejszínt is adunk hozzá.
Fóliába csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük.
Míg hűl, elkészítjük a tölteléket:
1 kg meggy kimagozva
4-5 ek. cukor
1 mk. őrölt fahéj
1 citrom reszelt héja
1 vaníliás pudingpor
A kimagozott meggyet lecukrozzuk és kicsit állni hagyjuk, hogy levet engedjen. Azt leszűrjük, ha nincs 3 dl, akkor vízzel (esetleg vörösborral) kipótoljuk. A levet elkeverjük a pudingporral, majd felfőzzük.
Amikor besűrűsödött elzárjuk alatta a lángot, belekeverjük a meggyet, a fahéjat és a reszelt citromhéjat.
Télen a befőtt levét használjuk...

Elővesszünk egy kb. 28x38 cm-es tesit. A tészta felét kinyújtjuk és a tepsibe terítjük. meghintjük kevés zsemlemorzsával, majd elterítjük rajta a tölteléket.
A tészta másik felét is kinyújtjuk és derelyevágóval csíkokra vágjuk. Berácsozzuk a meggy tetejét.
lekenjük a tésztakészítés során kimaradt tojásfehérjével, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 30-35 perc alatt sül szép pirosra.

Meggyes rácsos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dobos Anna
Linzer (10 perces, rögtön puha) (bögrésen is)
Linzer (10 perces, rögtön puha) (bögrésen is)

1. A hideg vajra rászórjuk az egy csipet sót, és a lisztet elmorzsoljuk. 2. Ezután a cukrot is beledolgozzuk végül a tojások sárgájával együtt határozott mozdulatokkal összegyúrj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dóra
Aszalt szilvás - diós kevert süti (paleo)
Aszalt szilvás - diós kevert süti (paleo)

Ha dióból készítjük, sokkal finomabb lesz, ha előtte megpirítjuk. Ehhez nem kell más, csak egy serpenyő, amiben zsiradék nélkül, szárazon átpirítjuk a diót ( vagy a sütőben, tepsib...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Kókuszcsók
Kókuszcsók

Gőz fölött habosra keverjük a tojásfehérjét (nem kell felverni), a cukrot és a mézet addig, míg 45-48 fokos nem lesz (ha már csípi az ujjunkat, akkor kb ilyen meleg). Levesszük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar CSACSI FÜLE
CSACSI FÜLE

A meleg tejben elkevertem a cukrot, belemorzsoltam az élesztőt. A lisztet, sót elmorzsoltam a zsírral, hozzáadtam az élesztős tejet. Összegyúrtam, majd egy evőkanál tejfölt is adt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk