Mogyorós keksz
Hozzávalók
15 dkg liszt 5 dkg mogyoró darálva 5 dkg porcukor 15 dkg Rama margarin 1 csomag vaníliás cukor , só
A hozzávalókat összegyúrjuk és 1/2 órára hűtőbe tesszük.
Amikor a tésztát kivesszük a hűtőből, begyújtjuk a sütőt, hogy bemelegedjen 150 °C-ra.
Diónyi darabokat tépünk a tésztából, gombócokat formálunk és szétlapítjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 20-25 percig sütjük.
Kihűlés után,csokimázzal becsíkozhatjuk, vagy tortabevonóval is áthúzhatjuk.
A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérje kivételével a tésztához való alapanyagokat alaposan kikeverjük. Felverjük habbá a tojásfehérjét, majd óvatosan beleforgatjuk a masszába. Eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA porcukrot és a vaníliás cukrot tegyük bele a keverőtálba, majd adjuk hozzá az egész tojásokat. Ezután robotgéppel keverjük jó habosra, hogy legalább háromszorosára nőjön, majd...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes1 Kivajazunk egy kisebb, kerek piteformát (18 cm átmérőjű, 2 cm magas legyen kb.) 2 A tésztához a hozzávalókat előkészítjük: A lisztet, a mandulalisztet és a sót egy tálba öss...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szokásos módon piskótát sütünk, külön a sárgát és külön a barnát. Közben a pudingokat a pudingpor csomagolásán lévő leírás szerint elkészítjük. A kakaós piskótára rákenjük a vaní...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű