menu

Családireceptkönyv.hu

Rántásos rétes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


kb 20 dkg zsír
38 dkg liszt
1 pohár tejföl

egy tojás
A töltelékhez ízlés szerint túró, mák, dió, stb.

Elkészítés:


10 dkg zsírból és 8 dkg lisztből világos rántást készítünk. A maradék lisztet a tejföllel, tojással, pici sóval összegyúrjuk. Nyújtófával elnyújtjuk, a rántást rákenjük és felcsavarjuk, mint a beiglit. 5-6 darabra vágjuk.Külön-külön élére állítva tepsi nagyságúra nyújtjuk, olvasztott zsírral vékonyan megkenjük. A tölteléket középre tesszük, két széléről a tésztát ráhajtjuk. Zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük, előmelegített sütőben, kis lángon sütjük. Nagyon gyorsan elkészíthető rétes.

Trükkök, tippek, praktikák:


Töltelék:
3 dl búzadara
175 g tejföl
5 evőkanál cukor
2 tojás
A darát a tejföllel elkeverjük, a tojás sárgáját a cukorral kikeverjük, a fehérjét habbá verjük, majd az összes hozzávalóval óvatosan összekeverjük és végül a kinyújtott tésztára egyenletesen eloszlatjuk.

Rántásos rétes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anett
Zebrás süti
Zebrás süti

1. A 2 dl tejet a cukorral feltesszük forrni. Közben a kakaót a maradék tejjel csomómentesre keverem, és a forrásban lévő tejhez öntjük. Addig keverjük míg sűrű krémet nem kapunk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Linzerkarika
Linzerkarika

A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojássárgát, cukrot, citromlevet és a reszelt héját, a vanilin cukrot, és a sót. Ha a tészta kemény, adjunk hozzá még egy tojássárgát-...

Elkészítési idő: 1,5
Nehézség: Közepes
share
Avatar Gâteau fondant au nutella
Gâteau fondant au nutella

Préchauffer le four à 165°C. Verser la pâte à tartiner dans un saladier. Casser les oeufs un à un et mélanger soigneusement. Ajouter progressivement la farine, bien remuer. Beurr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Panna cotta
Panna cotta

A zselatint elkevertem 6 evőkanál vízben. A tejet és a tejszínt összeöntöttem egy lábosba, beletettem 6 evőkanál cukrot, és hozzákevertem a zselatint. Feltettem a tűzre és összemel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk