50 dkg finomliszt, 3 dl tej, 3 dkg élesztő, 2 tojássárgája, 2 dkg margarin, só, esetleg kevés rum; a sütéshez: olaj
Az élesztőt a tejben egy kis cukorral felfuttatjuk.
A liszthez hozzáadjuk a két tojássárgáját, az olvasztatlan margarint, kevés sót, ízlés szerint 1 evőkanál rumot, végül a felfuttatott élesztőt. Alaposan összedolgozzuk és fél órát szobahőmérsékleten kelesztjük.
Miután megkelt a tészta, ujjnyi vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk, majd ismét pihentetjük fél órát.
Az olajat melegíteni kezdjük, közben a fánkok közepébe az ujjunkkal mélyedést nyomunk.
Ha az olaj már forró, a mélyedéssel lefelé tesszük a fánkokat az olajba és fedő alatt fél percig sütjük. Megfordítjuk őket és ismét egy percig sütjük, immár fedő nélkül.
Szalvétára vagy konyhai papírtörlőre kiszedjük, majd porcukorral, lekvárral, ízlés szerint csokoládé krémmel tálaljuk.
A kellékeink (sodrófa, nyújtódeszka) ne legyenek hidegek, mert megfázhat a tészta.
1. A cukrot lábasba szórjuk, közepes lángon barnára karamellizáljuk, de vigyázzunk, ne égjen meg. A tejet ráöntjük, majd kis lángon addig főzzük, míg a karamell a tejben föl nem ol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot a tojással összekavarom, és hozzáadom a sütőporos lisztet. ENNYI! Ez a mennyiség egy nagy sütőtepsi méretű adaghoz elegendő!
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz 1 bögre lisztet a sütőporral alaposan elkeverjük egy tálban, az 1 bögre porcukrot, 1 csomag vaníliás cukrot és a csipetnyi sót is hozzáadjuk és összekeverjük. A 3 kanál kakaópor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű170 fokon sütjük.
Elkészítési idő: 35-40 perc Nehézség: Könnyű