1 csomag 6 lapos réteslapot veszek, 0,5 kg túrót, 4 tojást, 25 dkg cérnametéltet, kevés vaniliás cukrot, cukrot ízlés szerint, egy kevés citromlevet. A cérnametéltet kifőzöm sós vízben. A túrót összekeverem a tojássárgákkal, vaniliás cukorral, citromlével, esetleg kevés reszelt citromhéjjal, majd beleforgatom a felvet tojásfehérjét (ha nagyon folyós, akkor teszek bele egy evőkanál grízt) és összekeverem a langyosra hűlt kifőtt tésztával. A tepsit kivajazom, majd elkezdem belerakni a réteslapokat. Alulra 4-et szoktam, köztük egy kevés olvasztott vajjal locsolom. Beleöntöm a tésztás, túrós keveréket, majd befedem a másik két lappal, amit szintén meglocsolok vajjal. Lassú tűznél sütöm, amíg megpirul a teteje. Porcukorral és lekvárral szeretjük.
1.A lisztet a cukorral, sóval elkeverjük. Belemorzsoljuk a Rama margarint, hozzáadjuk a tojássárgáját, végül a megmosott citrom reszelt héját. Összegyúrjuk, cipót formálunk, amit f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA reszelt almát a cukorral összekeverjük, majd a többi hozzávalóval jól kikeverjük és olajban megsütjük.
Elkészítési idő: 4 fő Nehézség: KönnyűVajat cukorral habosra keverjük, majd a tojások sárgáját egyesével hozzáadjuk. Krémesre keverjük. Hozzákeverjük a darált mandulát, sütőport, sót, likőrt, gőz fölött felolvasztott...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, majd négy felé vesszük. Tepsi tetején egyesével megsütjük. Kb. 8-10-perc alatt laponként. A tejet felforraljuk, beletesszük a grízt, levess...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes