menu

Családireceptkönyv.hu

TEPSIS KARFIOL ROPOGÓS BACONNEL


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 8
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


♦ 2 db karfiol (kicsi)
♦ 2 ek vaj
♦ 3 gerezd fokhagyma
♦ 3 ek liszt
♦ 2 bögre tej
♦ 0.6 dl krémsajt
♦ 1,5 bögre cheddar (reszelt)
♦ só
♦ bors
♦ 6 szelet bacon
♦ 1/4 bögre újhagyma
♦ 1 bögre brokkoli

Elkészítés:


♦ A sütőt 170 fokra előmelegítjük.
Egy serpenyőben felmelegítjük a vajat. Belerakjuk a fokhagymát, a lisztet, jól elkeverjük, majd tejjel felöntjük. Csomómentesre elkeverjük, ha szükséges habverőt használunk.
Hozzáadjuk a krémsajtot, a cheddar sajtot és alaposan összedolgozzuk. Sózzuk, borsozzuk és a mártásunkat lehúzzuk a tűzről.
♦ Egy másik serpenyőben a felszeletelt bacont elkezdjük sütni, még nem ropogósra, hiszen a tepsiben is pirulni fog.
Egy tűzálló edényt kivajazunk.
A feldarabolt, virágrokra szedett karfiolt és brokkolit blansírozzuk, majd a karfiolok felét beleöntjük a tepsibe. Ráöntjük a mártás felét is, a szeletelt bacon felé, és a hagyma felét. Ezután újabb adag karfiolt öntünk a tepsibe, ismét beleszórjuk a bacont, a hagymát, rárakjuk a néhány darab brokkolit és meglocsoljuk a maradék mártással. A tetejét még megszórjuk reszelt sajttal.
♦ 170 fokon 30 percig sütjük.

TEPSIS KARFIOL ROPOGÓS BACONNEL

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Szilvia
TÚRÓGOMBÓC
TÚRÓGOMBÓC

A túrót, a tojást, a búzadarát, és a vaníliás cukorot egy robotgép segítségével összekeverjük, és 1 órára hűtőbe tesszük pihenni. Egy evőkanál segítségével golyókat formálunk, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Túrós stangli
Túrós stangli

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Krumplibaba
Krumplibaba

A nyers krumplit lereszelem és a többi hozzávalóval elkeverem. Kanállal forró olajba szaggatom és megsütöm.

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Fürjtojás zöldséges-kolbászos fészekben
Fürjtojás zöldséges-kolbászos fészekben

A sárgarépát zöldségspirálozóval vékonyra csíkozzuk vagy hosszában félbevágva hajszálvékonyra reszeljük. A zöldborsót a vaj felén néhány perc alatt roppanósra dinszteljük, sózzuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk