menu

Családireceptkönyv.hu

Alba ca zapada- prajitura


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Pt. foi:
3 oua,
100 g zahar pudra,
6 linguri ulei,
3 linguri lapte,
1 lingurita rasa praf de copt,
1 varf de cutit sare,
500 g faina.

Pt. crema:
500 ml lapte,
2 linguri cu varf faina,
250 g margarina,
275 g zahar pudra,
1 lamaie.

Pt. decor:
3 linguri zahar pudra
2 plicuri zahar vanilat

Elkészítés:


Foile
1. Se cerne faina impreuna cu praful de copt si un praf de sare. Intr-un castron se amesteca (cu mixerul) laptele, ouale si zaharul, apoi se adauga si uleiul.

Se pune faina, pentru inceput 400 g, si se framanta cu mana. Daca inca se lipeste de maini se tot adauga faina pana incepe sa se ia de pe maini.

2. Se imparte coca rezultata in trei parti egale,

din care rezulta trei foi de marimea tavii de la aragaz. Daca aveti tava mai mica (de exemplu 27 cm × 34 cm), ies patru foi. Se tapeteaza masa cu faina si se intinde foaia cu facaletul. Se unge dosul tavii (tava intoarsa cu fundul in sus) cu unt, margarina sau ulei-peste care puneti hartie de copt. Eu am intins biluta de aluat direct pe tava!
3.Coaceti foile una cate una in cuptorul preincalzit la 350°F, foc mic. O foaie se coace cam in sapte minute; verificati-o din doua in doua minute pentru ca se arde foarte usor. Foaia e gata cand devine aurie. Crema
4. Se amesteca intr-o craticioara faina cu laptele. Amestecati bine, sa nu aiba cocoloase. Ca sa fie mai usor, puteti sa amestecati faina si cateva linguri de lapte separat, intr-o cana, pana dispar cocoloasele,- eu asa am facut!!

si apoi sa varsati amestecul in restul de lapte. Se pune apoi pe foc mic si se amesteca continuu sa nu se prinda. Dupa ce a inceput sa se ingroase se mai fierbe inca 5 minute.

Calda, crema are consistenta laptelui batut. Se lasa la racit- eu am pus-o pe balcon, asta dupa ce am dat-o prin sita, ca ma enervau niste bilute pe-acolo... Intr-un castron se freaca margarina cu zaharul. Se adauga faina si laptele, dar numai dupa ce s-au racit bine- la mine s-a facut ca budinca

(daca puneti amestecul de faina cald peste margarina se va taia). Amestecati bine. Se da lamaia pe razatoarea pentru coaja, apoi se stoarce sucul; se adauga la compozitie si se amesteca.
E nevoie cam de jumatate din coaja si de tot sucul; gustati si ajustati dupa preferinta. Mie mi s-a parut suficient sucul de la o jumatate de lamaie...Se imparte in doua parti egale (trei, daca aveti patru foi).

Etapa finala
6. Pe un platou de marimea foii se aseaza prima foaie, jumatate din crema, foaie, celalalta jumatate de crema, foaie.

Peste prajitura se aseaza un tocator, iar pe tocator o greutate de 800 g–1 kg. Se lasa 12 ore (peste noapte) sa se inmoaie foile ca sa o puteti taia fara probleme.
Eu am pus o tava cu un surplus de reviste...cred ca aveau mai mult de 1 kg
7.Se amesteca zaharul pudra cu zaharul vanilat si se pudreaza deasupra. Se taie in forma de romb.

Cum se taie prajitura in forma de romb? Trasati o linie pe latimea blatului, apoi sub linie 3-4 liniute la un unghi de 45 de grade. Taiati!

Alba ca zapada- prajitura

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Grízes mézes
Grízes mézes

A tésztához a margarint a mézzel kis lángon összeolvasztotta, beleszórta a cukrot és a szódabikarbónát is, majd pár percig kevergetve hagyta a cukrot is feloldódni. A tűzről levév...

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Tímea
Meggyes túrótorta
Meggyes túrótorta

A kinyújtott linzertésztával kibélelünk egy 26 cm-es tortaformát és 180 fokos sütőben aranysárgára sütjük. Kihűtjük. Tálban összekeverjük a tehéntúrót a kecskegomolyával, a r...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Epres - Gyümölcsös joghurtos pite
Epres - Gyümölcsös joghurtos pite

1. A gyümölcsöt megtisztítjuk, ha szükséges, szeleteljük. 2. Habosra verjük a tojást a cukrokkal. 3. Hozzáadjuk a joghurtot, majd a sütőporral elkevert lisztet, végül az ola...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cseresznyés pite morzsatetővel
Cseresznyés pite morzsatetővel

12,5 dkg margarint habosra keverünk 15 dkg cukorral, majd 2 tojással. Hozzáadjuk a sütőporral elvegyített 15 dkg lisztet, összekeverjük, végül a sűrű masszát felhígítjuk 1 dl tejje...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk