350 g liszt,
250 g vaj,
2 tojássárgája,
4 evőkanál víz,
reszelt alma,
ízlés szerint cukor,
1 kávéskanál fahéj.
350 g lisztet összedolgozunk 250 g vajjal (cukrot nem teszünk bele), 2 tojássárgájával és 4 evőkanál vízzel. Éjszakán át pihentessük.
Másnap a tésztából két lapot nyújtunk.
Az egyiket a tepsibe helyezve bőven meghintjük reszelt almával, ízlés szerint cukorral és 1 kávéskanálnyi törött fahéjjal.
Ráhelyezzük a másik lapot, villával megszurkáljuk, és középmeleg sütőben szép világosra sütjük.
Még melegen porcukrot szitálunk rá, és szeleteljük
A hozzávalókat egy tálba mérjük bele, a narancsot is bele reszeljük de vigyázzunk, hogy a fehér részét ne reszeljük bele mert akkor kesernyés ízű lesz a süteményünk. A narancsok l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűtészta Egy mélyebb tálca alját kirakjuk a rumos tejbe áztatott babapiskótával. Megkenjük krémmel, majd ismét rumos tejbe áztatott babapiskóta, és befedjük krémmel. k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mogyorós, omlós tésztához: Keverjünk össze minden hozzávalót. Nyújtsuk ki a tésztát, 2 réteg sütőpapír között. Tegyük hűtőbe 2 órára. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Mik...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű