Blat:
8 oua,
12 linguri zahar,
8 linguri faina,
1 praf de copt,
cacao
Crema :
300 ml frisca,
200 g ciocolata,
vreo 3-4 linguri Nutella,
rom,
100 g margarina Rama
Sirop de zahar ars:
200 g zahar,
300 ml apa,
2 esente rom
Glazura:
200 g ciocolata,
100 ml frisca lichida
Se separa albusurile de galbenusuri si se mixeaza bine cu zaharul. Se pun galbenusurile, apoi faina, cacaua si praful de copt. Se amesteca usor si se toarna in tava. Se coace la 180 grade C aproximativ 25-30 de minute, pana trece testul cu scobitoarea. Rece se taie in doua pe orizontala, se insiropeaza si se umple cu crema.
Crema: Ciocolata se topeste impreuna cu frisca, se lasa la racit apoi se mixeaza bine, se adauga crema de nutella, untul si romul.
Sirop: Zaharul se pune intr-o craticioara la foc mic, se amesteca continuu pana devine auriu, apoi se stinge cu apa. Se foloseste rece aromat cu esenta de rom
Glazura: Ciocolata rupta bucatele mici se topeste impreuna cu frisca pe baie de aburi sau la cuptorul cu microunde.
A lisztbe elmorzsolom a zsírt, a langyos tejben feloldom a szalalkálit, hozzáadom a többi alapanyagot és összegyúrom, 6 részre osztom és Sütőpapíron egyenként kinyújtom, kb. 40x35...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Közepes1. A tészta anyagait annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy puha legyen. 2. Tepsi hátán 4 egyforma lapot sütünk a tésztából. 3. Fél liter tejet felforralunk, a maradék hideg tejj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyúrt tészta hozzávalóit annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy ne legyen kemény. Hat egyenlő részre osztjuk, és egyenként kinyújtjuk vékony, 27 cm hosszú lapokra (mint a tepsi rövideb...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKeverd össze a tojássárgáját 2 evőkanál édesítő porral. Forralj tejet egy lábasban a fahéj/vaníliarúddal együtt. Forrázd le 15 percig, majd újra kezdd el forralni. Öntsd a for...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű