menu

Családireceptkönyv.hu

Ciorba Radauteana


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 piept de pui cu os
2 pulpe superioare de pui
2 morcovi
1 pastarnac radacina
2 cepe medii
1/2 ardei rosu mare
2 foi dafin
cateva boabe de piper
sare
6 catei usturoi
3-4 linguri otet
4 galbenusuri
300g smantana
1 legatura de patrunjel (eu am avut inghetat, la congelator)

Elkészítés:


Carnea de pui o spalam si o punem in apa rece la foc, pana cand se ridica spuma deasupra! Intr-o alta oala, eu am folosim una sub presiune, punem cca. 3 litri de apa rece si asezam carnea de pui din prima oala, peste punem legumele, curatate, spalate si taiate in bucati mai mari, adaugam si foile de dafin cu piperul boabe, acoperim cu capac, iar din momentul cand a inceput sa fiarba, dam supapa joc de la oala si lasam 20-25 minute la foc mic.

Daca nu aveti oala sub presiune, lasati sa fiarba 50-60 minute, sau pana cand carnea a fiert suficient de bine si se poate desprinde de pe os cu mana.

Scoatem carnea intr-un bol, iar legumele intr-un alt bol pentru a se racori.

Intre timp strecuram supa. Separat amestecam galbenusurile cu smantana si 1 lingura de sare, iar cu un polonic punem supa peste amestecul de smantana si amestecam energic cu un tel pentru a nu se taia, dupa cateva polonice de supa adaugam amestecul de smantana in oala, mai amestecam putin si il tranferam inapoi pe foc pana la punctul de fierbere.

In supa adaugam si carnea, (pe care o dezosam si o taiem in bucati mai mici, se face totul rapid, deoarece este bine fiarta si se desprinde usor de pe oase), 1 morcov fiert taiat cubulete, (restul legumelor le aruncam), usturoiul pisat, otetul (in functie de gustul fiecaruia), patrunjelul tocat si la sfarsit potrivim de sare. Cand a inceput din nou sa fiarba, stingem focul, iar ciorbita radauteana este gata!

Se serveste cu adaos de smanatana, dupa preferinta si ardei iuti!

Pofta buna!
Se serveste cu adaos de smanatana, dupa preferinta si ardei iuti!

Ciorba Radauteana

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
A la grec csorba ♥
A la grec csorba ♥

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar BURGONYAKRÉM LEVES
BURGONYAKRÉM LEVES

A burgonyát meghámozom, megmosom, kockára vágom. Hozzáadom az apróra vágott hagymát, felöntöm 6 dl vízzel és ízesítem a fűszerekkel. Ha a burgonya megfőtt, behabarom a joghurttal,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilona
Lebbencsleves
Lebbencsleves

A krumplit meghámozom, megmosom, majd apró kockára vágom. A nagyobb tésztákat kisebbre töröm. A hagymát megpucolom, apróra vágom. A szalonnát is apró kockára vágom. 2 evőkanál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Borsóleves vajas galuskával
Borsóleves vajas galuskával

A megtisztított borsót 1 evőkanál olajon kb. 10 percig lefedve pároljuk. Ha a leve elpárolgott rászórunk ízlés szerint (kb.: 1 evőkanál) cukrot, majd kevergetve pirítjuk kb.: 1-2 p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk