1 kg liszt
40 dkg olvasztott vaj
10 dkg porcukor
2 dkg élesztő
2 tojás sárgája
só
1 vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 egész tojás és
2 tojás sárgája a kenéshez
Töltelék : 50-50 dkg dió – Mák
1 citrom reszelt héja felesben pici fahéjjal
25-25 dkg porcukor
2 vaníliás cukor
6 dl víz
Összegyúrjuk nem kelesztjük, pihentetjük míg a tölteléket elkészítjük
A porcukrot vízzel felforraljuk és elosztva a töltelékre öntjük, ha nem elég híg pici méz vagy lekvár, ha túl híg zsemlemorzsát rakunk bele. A tésztát ki nyújtjuk kb: 3 cm Megkenjük töltelékkel feltekerjük, megkenjük tojás sárgájával, száradni hagyjuk majd megint megkenjük és végül picit megszurkáljuk a tetejét 190 fokon 20 percig majd 160 fokon 20 percig sütjük (Nekem 1 kg lisztből 2 diós 2 mákos rúd jött ki)
180 fokra előmelegítettem a sütőt. Felvertem az EGÉSZ tojásokat a kristálycukorral és a vaníliás cukorral. (habbá, kb. 15 perc) Hozzászitáltam a lisztet (+ sütőpor, és egy csipet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból meggyúrjuk a tésztát s elosztjuk nagyobb és kisseb részre. Nagyobbik tésztát kivajazott, lisztezett 37x27 cm tepsibe egyenletesen bele tapogatjuk s mehet rá a tölte...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűJó alaposan kidolgozom a tésztát...letakarva pihentetem kb. 20 percig. Majd kinyújtom,megkenem a zsír 1/3 részével...hajtogatom..hűtőben pihentetem 2 órát.. Ezt 3* ismétlem. Egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMásfél citrom héját lereszeltem. 3 citrom levét kifacsartam (később még egy felet hozzá adtam, hogy még savanykásabb legyen) és a 10 dkg cukorral, az egész tojásokkal és a tojások...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű