menu

Családireceptkönyv.hu

ISCHLER A RÉGI CSALÁDI RECEPT


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


14 dkg vaj
14 dkg liszt
7 dkg cukor
7 dkg őrölt dió

Elkészítés:


Tizennégy deka vajból tizennégy deka liszttel, hét deka cukorral és hét deka őrölt dióval vagy mandulával tésztát gyúrunk. Fél centi vastagságúra nyújtjuk, és kis poharakkal kivágjuk. Gyenge tűzön, tepsiben megsütjük a sütőben. Amikor kihűlt kettőt-kettőt ribizli- vagy málnalekvárral összeragasztunk és a tetejüket csokoládémázzal bevonjuk.

ISCHLER A RÉGI CSALÁDI RECEPT

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Finom teasütemény
Finom teasütemény

A puha (szobahőmérsékletű) vajat a kétféle cukorral és a sóval, elektromos habverővel pár perc alatt jó krémesre keverjük. A jól megmosott citrom sárga héját belereszeljük, majd ál...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Csíkos palacsinta (Zé)
Csíkos palacsinta (Zé)

A tészta minden hozzávalóját egy magasabb falú edénybe rakjuk, és botmixerrel alaposan leturmixoljuk. Ha szükséges, egy szűrőn átszűrjük a tésztát, hogy csomómentes legyen. A ka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Túrós szilvás lepény (Ildikó féle)
Túrós szilvás lepény (Ildikó féle)

A szilvát a citrom levével, rummal, kevés porcukorral legalább 1 órát állni hagyjuk. A túrót a tojássárgájával, sütőporral, cukorral és liszttel simára keverjük. A tojásfehérjét va...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Epres dobálós - Rupáner
Epres dobálós - Rupáner

. A sütőt előmelegítjük 190-200 fokra. 2. A hozzávalókat az eper kivételével összekeverjük. A tejet adjuk hozzá utolsóként, kisebb adagokban. 3. Ezután kidíszítjük a tetejét a ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk