1 tasak sütőpor
2 evőkanál kakaó
6 evőkanál liszt
2 evőkanál olaj
6 evőkanál cukor
6 tojás
A krémhez:
300 g étcsokoládé
300 ml habtejszín
A belocsoláshoz:
200 ml víz
5 evőkanál cukor
rumaroma
A csokoládébevonathoz:
300 g cukor
150 ml víz
2 evőkanál méz
2 evőkanál kakaó
A tésztát készítjük el először. A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgájást a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a vizet is. A lisztet, a sütőport és a kakaót beletesszük a keverékbe. Jól elkavarjuk, hozzáadjuk a tojáshabot. Papírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük.
A krém elkészítése: A csokoládét törd apróra, tedd egy edénybe és öntsd rá a nem felvert tejszínt. Melegítsd fel amikor a csokoládé elolvadt, vedd le a tűzhelyről és hagyd kihálni. Tedd hűtőbe, amíg a tészta sül. Majd robotgéppel verd fel a krémet, így finom habos lesz.
A csokoládémáz elkészítése: A vizet a cukorral tedd egy edénybe és lassú tűzön főzd, amíg a cukor elolvad. Tedd bele a mézet és a cukrot, keverd össze és vedd le a tűzről.
A belocsoláshoz: A vizet a cukorral forrald fel, majd ízesítsd rumaromával.
A sütemény összeállítása: A kihűlt tésztát hosszában vágd ketté és locsold be a sziruppal. A krémet kend rá a lapra és fedd be a másik belocsolt lappal. Vágd kockára a süteményt és mindegyik szeletre csorgass a mázból. A megmaradt krémmel, csokoládédarabokkal díszítheted. Tedd hűtőbe, amíg a bevonat megszilárdul.
lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, porcukorral, majd beledolgozzuk a tojás sárgáját, csipet sót, rumot, és ha szükséges, tejföllel gyúrjuk össze. Én kb 1,5 ek tejfölt tettem hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA palacsintákat kisütjük. Egy kapcsos tortaformát folpackkal kibélelünk. A kávét összekeverjük a rumaromával. A babapiskótákat megmártogatjuk a rumos kávéban(ne áztassuk el). Ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet, a cukrot, a kakaóport, a szódabikarbónát, a sütőport és az instant kávéport összekeverjük. Az olajat, a tojást, a tejes-tejfölös keveréket, a vaníliakivonatot összekeve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cseresznyét megmossuk, megszárítjuk és a szárakat eltávolítjuk. Majd megszórjuk 5 dkg cukorral, és legalább félórán keresztül állni hagyjuk. Közben a lisztet átszitáljuk és elkev...
Elkészítési idő: Kb. 1 óra Nehézség: Könnyű