menu

Családireceptkönyv.hu

Piskótatészta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt

Elkészítés:


a tojásokat szétválasztjuk
a sárgáját a cukorral jó habosra kikavarjuk, majdnem fehérnek kell lennie, használni lehet a mixert
a lisztet fokozatosan hozzáadjuk
a fehérjét jó kemény habbá verjük (ha felfordítjuk az edényt, ne folyjon ki), majd fokozatosan, lassan kavarva, hogy ne essék össze, hozzáadjuk a többihez
kivajazott-lisztezett/ sütőpapírral kibélelt tepsibe/tortaformába öntjük
előmelegített lerben 35-4o percig sütjük, szúrópróbával (villát szúrunk bele, ha nem ragad rá a tészta, akkor kész van) ellenőrizzük, hogy kész-e
a sütő ajtaját nem szabad nyitogatni (várjunk min.3o percet), mert összeesik a tészta
amikor megsült, megállítjuk a lert, majd félig nyitott sütőben még 1o-15 percig hagyjuk, azután kivesszük és használjuk a recept szerint

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kati
Extra diétás hamis meggyes lepény (paleo)
Extra diétás hamis meggyes lepény (paleo)

Négy tojásfehérjét kemény habbá verünk. Lazán belekeverünk egy evőkanál Szafi paleo süteménylisztet. Majd egy jó maroknyi meggyet is keverünk bele. Minimális kókuszzsírral kiken...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Répatorta
Répatorta

A sárgarépát megtisztítjuk és finomra reszeljük. A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a sárgarépát, a darált mandulát, a lisztet, a citrom reszelt héját és...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pernik-töltött mézes
Pernik-töltött mézes

1, Sütést megelőző napon a mézet meglangyosítjuk a gyömbért lereszeljük,és hozzákeverjük a mézhez. Legalább 1 napot állni hagyjuk. 2, Egy tálba tesszük a mézet,porcukrot,zsírt,toj...

Elkészítési idő: 2 ó
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: józsefné
Almás pudingos pite
Almás pudingos pite

A kimért lisztbe keverjük a sütőport és a porcukrot. A vajat belemorzsoljuk a lisztbe. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és a tejet is. Egynemű masszává gyúrjuk és betesszük a hűtőb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk