Foi:
200 ml lapte
200 g zahar
1 ou
1 plic amoniac
1 lingura unt
500 g faina
Crema:
1 l lapte
100 g faina
300 g zahar pudra
200 g unt
2 lamai
Din ingredientele pentru foi framantam un aluat pe care il infasuram in folie si il dam la rece pentru cel putin o ora, dupa care il impartim in 4. Intindem 4 foi pe care le coacem pe dosul tavii unse cu unt si tapetate cu faina la 180° pana cand se rumeneste putin pe margine.Se ard foarte usor, asadar atentie, ca in maxim 10 minute sunt gata!
Pentru crema, amestecam laptele cu faina apoi il strecuram pentru a evita cocoloasele, adaugam si 150 g zahar pudra si punem pe foc mic amestecand cu un tel pentru a nu se prinde.Cand incepe sa se ingroase o luam de pe foc si o lasam la racit. Mixam untul cu 150 g zahar pudra ramas si adaugam cate o lingura din crema racita complet. La final se adauga coaja rasa de la o lamaie si sucul de la doua lamai.
Eu nu am asteptat sa se raceasca si mi s-a taiat crema de unt exact ca la maioneza. Am dat fuga la net si am descoperit ca se repara punand-o pe baie de aburi. Asa am facut si a iesit o crema delicioasa.
Am asamblat prajitura : foaie,crema,foaie,crema si pe ultima foaie am pudrat cu zahar. Prajitura se lasa la rece o noapte pentru a se inmuia foile.
A tejszínt a habfixálóval és a cukorral keményre verjük, majd hozzádolgozzuk a mascarponét vagy vajkrémet/sajtkrémet és egy expressz zselatint. Közben lefőzzük a kávét. Egy téglal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent összeturmixolunk, 10 percet állni hagyjuk, kisütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kezeletlen citrom héját lereszeljük, fél citrom levét kifacsarjuk. A lisztet a mákkal összekeverjük, majd a cukrot és a vaníliás cukrot is a keverékhez forgatjuk, ezután a cit...
Elkészítési idő: 15+25 perc Nehézség: Könnyű