menu

Családireceptkönyv.hu

Régimódi citromszelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg liszt
10 dkg porcukor
1/2 citrom reszelt héja
5 dkg vaj
1 csomag sütőpor
1 tojás
annyi tejföl, hogy nyújtható legyen
Krém hozzávalói:
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
1 citrom leve és reszelt héja
3 dl tej
3 evőkanál liszt

Elkészítés:


A tésztához összedörzsöljük a lisztet, a sütőport, a porcukrot, a citromhéjat és a vajat. Egy egész tojást és annyi tejfölt teszünk hozzá, hogy nyújtható legyen. Ezt elosztjuk három egyenlő részre, majd lisztezett sütőpapíron 30 × 24 cm-es lapokká nyújtjuk, és 180°C-ra előmelegített sütőben egyenként világosra sütjük (kb. 10 perc, de sütőtől függ). A következő krémmel kenjük meg: habosra keverjük a vajat, a porcukrot és citromot. A tejben a lisztet felfőzzük, ha kihűlt, a vajkrémmel együtt géppel könnyű habosra kikeverjük, elfelezzük és megtöltjük a tésztát. Hűvös helyen éjszakára pihenni hagyjuk, másnap szeleteljük, porcukorral díszítjük.

Régimódi citromszelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Morzsás mákos kalács birsalmával
Morzsás mákos kalács birsalmával

Először a tölteléket készítettem el. A meghámozott, apró kockákra vágott birsalmát kevés vajon félpuhára pároltam. A máktöltelékhez felforraltam az édesítős tejet. Ráöntöttem a má...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Nutella trüffel
Nutella trüffel

A Nutellát, a gesztenyelisztet, a fél csésze kávét és a darált, pörkölt mogyorót összekeverjük egy tálban. Ha a tészta nem elég lágy, hozzáadunk még egy kis kávét. A tenyerünkkel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Hamis tiramisu
Hamis tiramisu

A vajkrémet jól kikeverem a cukorral. A tejszínt habbá verem, egyesével hozzáadom a tojások sárgáját, a cukros vajat, és az egészet a tojások habbá vert fehérjéhez keverem óvatosa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dorottya
Diócska (mandulamag)
Diócska (mandulamag)

1. Ledaráljuk a 15 dkg dióbelet a 10 dkg cukorral. Én kávédarálón szoktam fele cukor, fele dióbél hozzáadásával, így nem ragad össze. 2. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport és a szo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk