30 dkg liszt
10 dkg porcukor
1/2 citrom reszelt héja
5 dkg vaj
1 csomag sütőpor
1 tojás
annyi tejföl, hogy nyújtható legyen
Krém hozzávalói:
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
1 citrom leve és reszelt héja
3 dl tej
3 evőkanál liszt
A tésztához összedörzsöljük a lisztet, a sütőport, a porcukrot, a citromhéjat és a vajat. Egy egész tojást és annyi tejfölt teszünk hozzá, hogy nyújtható legyen. Ezt elosztjuk három egyenlő részre, majd lisztezett sütőpapíron 30 × 24 cm-es lapokká nyújtjuk, és 180°C-ra előmelegített sütőben egyenként világosra sütjük (kb. 10 perc, de sütőtől függ). A következő krémmel kenjük meg: habosra keverjük a vajat, a porcukrot és citromot. A tejben a lisztet felfőzzük, ha kihűlt, a vajkrémmel együtt géppel könnyű habosra kikeverjük, elfelezzük és megtöltjük a tésztát. Hűvös helyen éjszakára pihenni hagyjuk, másnap szeleteljük, porcukorral díszítjük.
Először a tölteléket készítettem el. A meghámozott, apró kockákra vágott birsalmát kevés vajon félpuhára pároltam. A máktöltelékhez felforraltam az édesítős tejet. Ráöntöttem a má...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA Nutellát, a gesztenyelisztet, a fél csésze kávét és a darált, pörkölt mogyorót összekeverjük egy tálban. Ha a tészta nem elég lágy, hozzáadunk még egy kis kávét. A tenyerünkkel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajkrémet jól kikeverem a cukorral. A tejszínt habbá verem, egyesével hozzáadom a tojások sárgáját, a cukros vajat, és az egészet a tojások habbá vert fehérjéhez keverem óvatosa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Ledaráljuk a 15 dkg dióbelet a 10 dkg cukorral. Én kávédarálón szoktam fele cukor, fele dióbél hozzáadásával, így nem ragad össze. 2. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport és a szo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű