menu

Családireceptkönyv.hu

Sült pisztráng paprikás muzsdéjjal és puliszkával


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 darab pisztráng, só, bors, a puszlikához: 1 liter víz, só, kb. 30 dkg kukoricadara; a muzsdéjhoz: fél fej fokhagyma, 1 evőkanál olaj, fűszerpaprika, só, víz.

Elkészítés:


A pisztrángot kívül belül sózzuk és borsozzuk, majd paprikás lisztbe forgatjuk. Grillserpenyőben vagy faszénen megsütjük. A muzsdéjhoz a fokhagymát megpucoljuk és fokhagymatörőn áttörjük. Egy tálkába rakjuk, hozzáadjuk az olajat és a fűszerpaprikát. Ízlés szerint sózzuk, és annyi vízzel öntjük fel, amennyire sűrűre szeretnénk. A puliszkához a vizet megsózzuk, egy üstben felforraljuk, a forrásban lévő vízbe adagoljuk a puliszkalisztet. A puliszkaliszt kúpszerű alakban összegyűl, majd kevés vizet leöntünk róla, és elkezdjük kavarni, addig kavarjuk, amíg kemény és összeálló masszát kapunk. Ezután deszkára kiborítjuk és cérnával szeleteljük.

Sült pisztráng paprikás muzsdéjjal és puliszkával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Kókusztejes pikáns leves garnélával
Kókusztejes pikáns leves garnélával

A zöldségeket meghámozzuk, a krumplit apró kockákra, a répát karikára, a póréhagymát vékonyan felszeleteljük. A vajat megolvasztjuk, megdinszteljük rajta a pórét, hozzáadjuk a zú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Halászlé
Halászlé

A halszeleteket, a fejet, a farkot egy tálba tesszük. Megszórjuk sóval, borssal és pici ecetet öntünk rá. Jól összeforgatjuk, és a hűtőbe tesszük. A hagymákat először...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejszínes, gombás harcsa
Tejszínes, gombás harcsa

A harcsafilét felkockázzuk, sózzuk, majd olívaolajon lepirítjuk. Ezután a lepirított harcsakockákat félretesszük, majd a felkockázott vöröshagymát lesütjük. A vargányaszeleteket rá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szögedi halászlé
Szögedi halászlé

A halat megtisztítjuk, 3 cm-es szeletekre vágjuk. Kb. 6-8 literes fazékba beleöntjük az olajat, amiben a meghámozott és felszeletelt vöröshagymát üvegesre pirítjuk. Rátesszük a pi...

Elkészítési idő: 45 min
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk