4 darab pisztráng, só, bors, a puszlikához: 1 liter víz, só, kb. 30 dkg kukoricadara; a muzsdéjhoz: fél fej fokhagyma, 1 evőkanál olaj, fűszerpaprika, só, víz.
A pisztrángot kívül belül sózzuk és borsozzuk, majd paprikás lisztbe forgatjuk. Grillserpenyőben vagy faszénen megsütjük. A muzsdéjhoz a fokhagymát megpucoljuk és fokhagymatörőn áttörjük. Egy tálkába rakjuk, hozzáadjuk az olajat és a fűszerpaprikát. Ízlés szerint sózzuk, és annyi vízzel öntjük fel, amennyire sűrűre szeretnénk. A puliszkához a vizet megsózzuk, egy üstben felforraljuk, a forrásban lévő vízbe adagoljuk a puliszkalisztet. A puliszkaliszt kúpszerű alakban összegyűl, majd kevés vizet leöntünk róla, és elkezdjük kavarni, addig kavarjuk, amíg kemény és összeálló masszát kapunk. Ezután deszkára kiborítjuk és cérnával szeleteljük.
A zöldségeket meghámozzuk, a krumplit apró kockákra, a répát karikára, a póréhagymát vékonyan felszeleteljük. A vajat megolvasztjuk, megdinszteljük rajta a pórét, hozzáadjuk a zú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA halszeleteket, a fejet, a farkot egy tálba tesszük. Megszórjuk sóval, borssal és pici ecetet öntünk rá. Jól összeforgatjuk, és a hűtőbe tesszük. A hagymákat először...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA harcsafilét felkockázzuk, sózzuk, majd olívaolajon lepirítjuk. Ezután a lepirított harcsakockákat félretesszük, majd a felkockázott vöröshagymát lesütjük. A vargányaszeleteket rá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA halat megtisztítjuk, 3 cm-es szeletekre vágjuk. Kb. 6-8 literes fazékba beleöntjük az olajat, amiben a meghámozott és felszeletelt vöröshagymát üvegesre pirítjuk. Rátesszük a pi...
Elkészítési idő: 45 min Nehézség: Közepes