50 dkg krumpli
30 dkg csirkemell
3 dl tejszín
2 sárgarépa
1 fehérrépa
1 vöröshagyma
1 evőkanál liszt
1 leveskocka
fél karalábé
só
bors
tárkony
Apríts fel egy közepes fej hagymát, a krumplit és a karalábét kockázd fel, a répákat vágd karikákra. A csirkemellet is darabold fel. Hevíts olajat, és pirítsd meg rajta a hagymát, majd dobd rá a húst, és fehéredésig kevergesd. Engedd fel másfél-két liter vízzel, tedd hozzá a leveskockát és a zöldségeket. Ízesítsd sóval, borssal, tárkonnyal.
Amikor minden puha, a hideg tejszínhez rakj lisztet, önts hozzá kevés forró levet, és fakanállal dolgozd simára. Lassan csorgasd a levesbe, közben folyamatosan kevergesd. Így biztosan nem csapódik ki a tejszín. Forrald össze egy-két perc alatt. Tálaláskor kínálj mellé citromot.
Az olajból és a lisztből rántást készítünk, majd felöntjük a hideg paradicsomlével és elkeverjük. Beletesszük a vöröshagymát, a MAGGI Zöldségleveskockákat és ízlés szerint adunk h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTedd bele az egész csirkét egy fazékba, és engedd fel háromnegyedéig vízzel. Forrald fel, hogy a hús puhulni kezdjen, de a habot folyamatosan szedd le róla. A répákat, a zellert,...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűA zöldségeket, amit nagyon szeretünk (ebben van; sárgarépa, fehérrépa, brokkoli, zöldbab, karfiol, zöldborsó, csemege kukorica, aprított pritamin paprika) megtisztítom, apróra vagd...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA bacont vékony csíkokra vágjuk, és az olajon kissé megpirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, zsírjára sütjük. Ezután tesszük bele a karikákra vágott póréhagymát, azt kissé megfonny...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Közepes