menu

Családireceptkönyv.hu

TORT DE VISINE SI PISCOTURI!


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Ingrediente pentru blat si crema tort:|
250 g piscoturi de sampanie
10 g de gelatina (foite)
170 g de unt

170 g de zahar
300 g de smantana
300 g de iaurt
300 ml frisca lichida
500 g de visine (visine congelate sau proaspete)
10-15 visine cu codite sau fara
50-100 g de ciocolata cu lapte


Ingrediente pentru sirop tort:
200 ml de lapte
2-3 linguri de zahar

Elkészítés:


Intr-o cratita se ard 2-3 linguri de zahar, nu foarte tare, doar cat sa prinda putina culoare si sa nu devina prea amarui. Zaharul ars se stinge cu lapte rece si se lasa cratita la foc mic pana cand se topeste tot zaharul caramelizat. Se ia un platou de tort in care vom servi la final tortul si punem un inel de tort (sau preparam tortul direct in forma de tort cu pereti detasabili). Insiropam usor piscoturile de sampanie cu laptele caramelizat si le asezam in interiorul inelului sub forma unui blat de tort. Inmuiem gelatina intr-un castronel cu putina apa si o lasam asa aproximativ 10 minute. Frisca lichida se bate si se lasa la rece. Intr-un vas punem untul inmuiat la temperatura camerei, adaugam zaharul deasupra (putem folosi zahar pudra care se dizolva mult mai usor) si incepem sa-l mixam pana cand se topeste zaharul si se obtine o crema de unt. Peste crema de unt se incorporeaza iaurtul si smantana. Gelatina muiata se scurge de apa si se topeste putin la bain-marine, apoi se incorporeaza in compozitia de unt si se amesteca bine. La final se adauga frisca batuta si visinele si se amesteca.
Jumatate din compozitia de crema de tort se pune peste stratul de piscoturi. Se aseaza frumos pe toata suprafata formei de tort si se acopera cu un alt strat de piscoturi insiropate si apoi se adauga restul de crema si se niveleaza. Se lasa tortul la frigider cateva ore (4-5 ore) sa se intareasca bine. Dupa ce tortul cu fructe este gata, se scoate inelul cu grija si se orneaza dupa gust. Ciocolata cu lapte se topeste pe foc si se decoreaza tortul stropindu-l pe margini. Pe mijlocul tortului se presara ciocolata rasa. Visinele spalate se dau prin zahar tos, pana cand vor avea un aspect de “promoroaca” dupa care se orneaza tortul cu ele.
Tort cu visine si piscoturi, o reteta de tort festiv, potrivit pentru ocazii deosebite, foarte gustos, cu un gust minunat, dulce-acrisor si o aroma placuta de visine. O reteta de tort cu fructe aspectuos, o adevarata prajitura cu visine.

TORT DE VISINE SI PISCOTURI!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsanna
Rákóczi túrós
Rákóczi túrós

A tésztához a lisztet a vajjal elmorzsoljuk majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Fél órára hűtőbe tesszük. Ha lejárt az idő, kinyújtjuk és 20X30-as papirozott tepsibe rakva 180...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Dóri
Almás zserbó
Almás zserbó

A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne az 1 teáskanál kristálycukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk (kb. 10 perc). A lisztet összekeverjük a porcukorral és sóval,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar ÁLOM SZELET, SÜTÉS NÉLKÜLI KRÉMES CSODA
ÁLOM SZELET, SÜTÉS NÉLKÜLI KRÉMES CSODA

Elkészítjük az instant vaníliakrémet. A krémport és a tejet összekeverjük, mixerrel felverjük, amikor krém állagú, félretesszük. Felverjük a tejszínhabot és a krémhez kavarjuk....

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kakaós kevert
Kakaós kevert

A tojást a kristálycukorral és a vajjal (vagy margarinnal) habosra keverjük. Apránként hozzáadagoljuk a sütőporral és kakaóporral kevert, átszitált lisztet. Időnként öntünk a massz...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk