Hozzávalók
25 dkg finomliszt
1 kk szódabikarbóna
10 dkg cukor
15 dkg margarin
1 db tojás
szükség esetén 2 ek tejföl az összeállításhoz
A töltelékhez:
40 dkg túró
10 dkg cukor
1 vaníliás cukor
2 db tojás
4 dl tej
1 csg vaníliás pudingpor
1 citrom reszelt héja
10 dkg mazsola
A tetejére:
1 db tojás
A tészta hozzávalói összegyúrjuk.
Egy cipóba gömbölyítjük,folpacba csomagoljuk és hidegre tesszük.
Elkészítjük a tölteléket.
A vaníliás pudingport a tejjel,5 dkg cukorral,vaníliás cukorral felfőzzük,majd kihűtjük.
A tojásokat ketté választjuk.
A tojásfehérjéket 5 dkg cukorral keményre verjük.
A tojás sárgákat a túróval,citromhéjjal ,a kihűlt pudinggal krémesre keverjük,majd apránként egy fakanállal bele forgatjuk a tojáshabot.
Utolján keverjük hozzá a mazsolát.
20×30 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük .
A tészta cipónkat elfelezzük.
Egyiket kinyújtjuk tepsi méretre és a tepsibe fektetjük.
A tölteléket ráöntjük,elsimítjuk és másik tésztalappal befedjük.
Villával megszurkáljuk a tetejét és felvert tojással lekenjük.
190 fokra melegített sütőben 35 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk tepsiben kihűlni és utána lehet szeletelni.
Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, apróra vágjuk. 8 dl vízben megfőzzük. Közben egy kb. 20x30 cm-es szögletes formát a keksszel kirakjuk. A 3 csomag pudingport kikeverjük cukor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHabosra keverünk 4 tojássárgáját 15 dkg margarinnal, hozzáadjuk a tejben felfuttatott 3 dkg élesztőt, 30 dkg lisztet, és alaposan kidolgozzuk. Két részre osztjuk, egyikkel kibélelü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű30 dkg lisztből, egy egész tojásból és egy kis pohár (1,75 dl) tejfölből csipetnyi sóval tésztát gyúrunk. (Optimális esetben puha tésztát kapunk.) A puha vajat összekeverjük egy p...
Elkészítési idő: kb 1 óra Nehézség: KözepesA vaj kivételével az összetevőkből tésztát gyúrunk, majd nagyon vékonyra kinyújtjuk. Megkenjük a vcajjal, és feltekerjük, mint a bejglit. 8 részre vágjuk, és lehetőleg 1 éjszakán á...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz