7 tojás,
7 ek. cukor,
1 sütőpor,
1 vanília cukor,
7 ek. liszt,
2 ek. olaj,
1 citrom reszelt héja,
Töltelék
50 dkg túró,
20 dkg margarin,
25 dkg cukor,
1 tubus tejszínes krémsajt,
1 citrom reszelt héja,
1 vanília,
4 dl szénsavas narancslé,
1 cs vaníliás pudingpor,
4 ek. cukor,
A tojásból és a felsorolt anyagokból a szokásos módon piskótát készítünk. Ha kihűlt ketté vágjuk, vékonyan megkenjük lekvárral és a túró krém felével.Erre tesszük a másik fél piskóta lapot , szintén lekvárral megkenjük és rá a túró krémet. A narancsléből és a pudingporból sűrű krémet főzünk .Ezzel kenjük be a sütemény tetejét, ha megszilárdult éles késsel szeleteljük.
Díszíthetjük olvasztott csokival.
1. Sütőt 180 fokra felmelegítjük, később egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. 2. A vajat és az összetört csokit vízgőz fölött felolvasztjuk, majd lehűtjük. 3. Egy tálban kikeverjü...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 200 fokra. A cukrot és az egész tojásokat elektromos habverővel keverjük habosra, amíg kifehéredik, könnyű krémes lesz (kb 5 perc). Szitáljuk hozzá a lisztet...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A langyos, egy mokkáskanál cukorral elkevert tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, majd hagyjuk, hogy nagyjából tíz perc alatt felfusson. 2. A tészta hozzávalóival lágy tésztát dag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alapanyagok közül a klasszikus lisztet helyettesítette rizsliszt+tönkölybúzaliszt keveréke. Az 1 csészényi cukor helyett (a tojás felveréséhez) használtam egy kanálnyi nádcukrot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű