7 tojás,
7 ek. cukor,
1 sütőpor,
1 vanília cukor,
7 ek. liszt,
2 ek. olaj,
1 citrom reszelt héja,
Töltelék
50 dkg túró,
20 dkg margarin,
25 dkg cukor,
1 tubus tejszínes krémsajt,
1 citrom reszelt héja,
1 vanília,
4 dl szénsavas narancslé,
1 cs vaníliás pudingpor,
4 ek. cukor,
A tojásból és a felsorolt anyagokból a szokásos módon piskótát készítünk. Ha kihűlt ketté vágjuk, vékonyan megkenjük lekvárral és a túró krém felével.Erre tesszük a másik fél piskóta lapot , szintén lekvárral megkenjük és rá a túró krémet. A narancsléből és a pudingporból sűrű krémet főzünk .Ezzel kenjük be a sütemény tetejét, ha megszilárdult éles késsel szeleteljük.
Díszíthetjük olvasztott csokival.
A darált diót összekeverjük az előzőleg habosra kevert 2 tojássárgájával, 10 dkg porcukorral, a vaníliás cukorral, továbbá hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét. A masszába be...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Az egész tojásokat a cukorral és a kakaóporral alaposan kikeverjük. 2. Hozzáadjuk az olajat, majd a tejet, végül a sütőporos lisztet is, és az egészet csomómentesre keverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lágy vajat és a cukrot egy elektromos habverővel keverjük teljesen simára. Adjuk hozzá először az egyik tojást, keverjük el jól, majd jöhet a másik tojás, a sütőpor és a csipet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojáshabot külön kell felverni.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű