kb. 20x25 cm-es tepsihez
- 10 dkg búzadara
- 10 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 25 dkg natúr joghurt (nálam a második sütésnél 150 g kefir + 100 g tejföllel készült, és így is finom lett)
- 2 tojás
- 7 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 7 dkg olvasztott vaj
- barack ízlés szerint
1. A lisztet egy tálban összekeverjük a búzadarával és a sütőporral.
2. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd a joghurttal és a már kihűlt olvasztott vajjal. Hozzáadjuk a lisztes keveréket is, ezután 30-40 percig állni hagyjuk, hogy a búzadara egy kicsit átpuhuljon.
3. Addig a sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk, pici porcukorral megszórjuk. (Ha őszibarackkal készítjük, akkor megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk, és a fél barackokat megszórjuk pici porcukros búzadarával, hogy ne áztassa el nagyon a tésztát sütés közben.)
4. A tésztát vajazott/lisztezett tepsibe öntjük, a fél barackokat a héjával lefelé rárakjuk a tésztára, majd előmelegített légkeveréses sütőben 170 fokon kb. 20 percig sütjük. (A sütési idő sütőfüggő, ezért inkább végezzünk tűpróbát!)
5. Négyzet alakúra szeleteljük, porcukorral meghintve tálaljuk.
A gombóc alapanyagait összekeverjük,1 úrát pihentetjük és tetszés szerinti gombócokat formálunk belőlük. A grízzel ellentétben itt nem kell állni hagyni a gombócokat,.mindegyik köz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját habosra keverem a cukorral a puha margarinnal, hozzáadom a sütőport, vaníliás cukrot, majd bele keverem a lisztet. Margarinos, lisztezett tepsibe öntöm. Kicsit k...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűI. A tojások fehérjét verjük egy csipet sóval kemény habbá. A margarint keverjük habosra a porcukorral, majd egyesével keverjük hozzá a tojások sárgáját. A habot apránként keverj...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes25 x 25 centis tál alját kirakjuk keksszel. A karamell hozzávalóit felforraljuk, majd további 6-8 percig főzzük. Ezalatt a krém besűrűsödik, de még folyékony marad. Ráöntjük a keks...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű