50 dkg túró
5 db tojás
2 dl tejföl
40 ml tej
15 dkg cukor
7 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
egy citrom reszelt héja
1-2 evőkanál mazsola (ízlés szerint)
1 evőkanál rum (vagy rum aroma)
A tepsihez:
vaj
liszt
a tetejére:
porcukor
ízlés szerinti gyümölcsök
A mazsolát egy kis csészében a rummal elkeverjük, és amíg összeállítjuk a tésztát, állni hagyjuk.
Az összes többi hozzávalót tálba tesszük és robotgéppel
összekeverjük. A sütőt 200 fokra (légkeveréses üzemmódban 180 fokra) előmelegítjük.
A mazsolát is a tésztához adjuk és egy kb. 27 x 20 cm-es vajjal kikent, liszttel meghintett tepsibe öntjük. A sütőbe toljuk és 25-30 perc alatt megsütjük (tűpróba).
Ha langyosra hűlt, felszeleteljük, porcukorral megszórva, ízlés szerinti gyümölcsökkel vagy gyümölcs mártással kínáljuk.
Elkészítése: A diót apróra összevagdaljuk, mazsolát megmossuk, lecsepegtetjük, a kekszet sodrófával összetörjük ( majdnem por-alakra, de mégis látszódjanak a keksz darabkák) A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Kis rudakat sodrunk belőle és kiflikké formáljuk. Enyhén felvert tojásfehérjével lekenjük és cukrozott mogyoróval megszórjuk. Süt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy tálba tegyünk egy csipet sót, a tojásokat és a cukrot. Addig kevergessük, míg a cukor és só feloldódik teljesen. Adjuk hozzá a szódabikarbónát, a joghurtot és a citrom lev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zabpelyhet, zabkorpát és a sütőport szárazon összekeverjük, és felét beleszórjuk egy kiolajozott tepsibe (talán egy kissebbe, mint a gáztepsi). Az almát fahéjjal ízesítjük, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű