1 közepes fej káposzta
60 dkg liszt
1 \"Vénusz sütőmargarin
2 tojás
1,5 dl tej
5 dkg élesztö
1,2-2 dl tejföl
2 kávéskanál só
cukor az élesztő kelesztéséhez
A káposztát úgy dinszteljük, mint a káposztás tésztához szoktuk. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a tojást, a langyos cukros tejben megfuttatott élesztőt, a sót és a tejfölt. Jól összedolgozzuk, és meleg helyen duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, rákenjük a dinsztelt káposzta egynegyedét és hajtogatjuk, 10 percig pihentetjük. A nyújtást, kenést és hajtogatást még kétszer ismételjük, majd kinyújtjuk, tetejét bevagdossuk, tojással megkenjük, és kiszaggatjuk. Előmelegített sütőben sütjük.
1. A burgonyát sós vízben megfőzzük és puhára törjük. 2. Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. 3. Összedolgozzuk és tejjel kellő lágyságúra puhítjuk. 4. Pihentetjük...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézTomaten aushöhlen und klein schneiden. Mehl und Backpulver vermischen. Haferflocken, Salz, Buttermilch, Eier und Öl unterrühren. Vorsichtig Käse und Tomaten unterheben. Den Tei...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 dl tejben és 2 ek cukorral egy élesztőt megfuttattam, hozzáadtam 1 kg liszt, 50 dkg margarin, 3 tojás, 2 ek só, egy 1/4 kg-os tehéntúró és 15 dkg reszelt füstölt sajt és egy kis...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 6 dkg élesztőt 4 kockacukorral, 1.5 dl tejjel, és 10 dkg liszttel kovászt készítünk, és kelni hagyjuk. 2. Ez alatt 6 tojássárgáját vajjal, sóval, jól kikeverünk, adunk hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz