1 liter tej
40 dkg liszt
6 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
5 evőkanál cukor
csipet só
A tepsi kikenéséhez:
margarin
A lisztet, tojássárgáját,tojásfehérjéket habbá verve, vaníliás cukrot, kristálycukrot, csipet sót tejjel csomómentesre keverjük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Közepes nagyságú tepsit margarinnal kikenünk, beletesszük a masszát, eloszlatjuk, és 30 percig sütjük. A tésztájába szórhatunk ízlés szerint meggyet, vagy más kedvünkre való gyümölcsöt.
A kész tejpitét fogyaszthatjuk különböző lekvárokkal is.
.A cukrot felolvasztom a 12 kanál vízzel (összekeverem és fölteszem melegedni). Ha elolvadt a cukor, tovább melegítem és belekeverem a margarint. Ezután leveszem a tűzről, hozzákev...
Elkészítési idő: 1,10 óra Nehézség: KönnyűA kekszet apróra tördeljük, a kókusszal és a dióval összekavarjuk. A vajat, a tejet, a kakaót, a cukrot és a kávéport egy edénybe tesszük és lassú tűzön felfőzzük. Amikor minden al...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit a géppel bedagasztjuk. Félretesszük kelni 45-50 percre. A töltelékhez megolvasztjuk a nutellát, hogy jó folyós legyen, rákenjük a téglalapra nyújtott tésztára...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA tojást a cukorral, majd a tejföllel elkeverjük, hozzáadjuk a rumot, végül a sütőporos liszttel és egy csipet sóval összegyúrjuk. Ha túl lágy lenne, még adhatunk hozzá lisztet,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű