menu

Családireceptkönyv.hu

maffiagolyó


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A húsgolyókhoz
500g darált hús, marha, sertés vegyesen
1 tojás
20g apró szemű zabpehely
1 kisebb fej vörös hagyma
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál Worcestershire szósz (elhagyható)
oregano
bors

olaj a sütéshez

A szószhoz
500ml natúr paradicsomlé
4 nagyobb paradicsom
(vagy ezek helyett 2x400g hámozott, kockázott paradicsom paradicsomlében)
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
olaj
csipet nyírfacukor, ha a paradicsomlé savanyú lenne

Elkészítés:


A vöröshagymát finom reszelőn egy keverőtálba reszeltem (így sütés közben nem potyog ki). Beletettem a darált húst, tojást, zabpelyhet, zúzott fokhagymát, fűszereztem és alaposan összekevertem. Ha a hús nedvesebb, igényelhet több zabpelyhet, de érdemes vele csínján bánni, hogy finom szaftos legyen a gombóc.
Míg a hús pihent, elkészítettem a szószt. A hagymát finomra vágtam, kevés olajon üvegesre dinszteltem, majd felöntöttem a paradicsomlével. Az egész paradicsomokat forró vízbe dobtam, lehúztam a héjukat, majd felkockázva a szószhoz adtam. Miután felforrt, lefedve, lassú tűzön sűrítettem.
A húsból vizes kézzel diónyi gombócokat formáztam. Egy serpenyőben ujjnyi olajat hevítettem, a golyókat aranybarnára sütöttem és papírtörlőre tettem.
A húsgombócokat beleraktam a paradicsomba, pár percig együtt főztem őket, majd hozzáadtam a zúzott fokhagymát és kicsit édesítettem. Al dente durum spagettivel tálaltam.

maffiagolyó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Detty
Sarkadi pecsenye
Sarkadi pecsenye

1.A karajt, ha egészben van, szeletekre vágjuk, és kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, majd borsozzuk. 2.A vajat egy széles serpenyőben felolvasztjuk, amiben a hússzeleteket pár perc a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anita
VADAS SERTÉSHÚSBÓL-ZSEMLEGOMBÓCCAL
VADAS SERTÉSHÚSBÓL-ZSEMLEGOMBÓCCAL

A serteskarajt megmosom,egybe hagyom... A sargarepat,feherrepat,zellergumot,hagymat,megtakaritom,megmosom,es minden darabot hosszaban kettevagok Egy fazekba rakom a zoldsegeket,k...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Pecsenyehús
Pecsenyehús

• A hús nagyobb egyforma kockákra vágjuk. Megsózzuk, megszórjuk fekete borssal és őrölt köménnyel. Egy tepsiben zsírt forrósítunk majd a hússzeleteket elősütjük. • Az elősütött hú...

Elkészítési idő: 1-1.5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dóra
Fokhagymás pecsenye sült burgonyával
Fokhagymás pecsenye sült burgonyával

A tarjaszeleteket megmossuk, vékonyra kiklopfoljuk, megsózzuk, borsozzuk, mindkét oldalát bedörzsöljük zúzott fokhagymával és egymásra rakva a szeleteket legalább 1 órán át állni h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk