Tészta:
1 kis pohár joghurt (140 g )
2 db tojás
csipet só
2 dl tej
1 dl olaj
2 evőkanál cukor
70 dkg liszt
5 dkg élesztő
Krém:
20 dkg vaj vagy margarin
1 evőkanál só
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát dagasztok majd kelesztőtálban duplájára kelesztem.Jól formázható rugalmas kicsit lágyabb tészta legyen.Ha a tej nem elég akkor kicsivel pótolni kell.
Míg kel a tészta elkészítem a krémet.
A vajat kikeverem a sóval,nem kell megolvasztani,csak éppen kenhető legyen.
Mikor megkelt lisztezett felületre borítom négy egyforma darabra vágom.
Majd ezeket is felezem.Egy tésztát vékony kör alakúra nyújtok,majd megkenem a sós vajjal.Borítom egy másik kinyújtott lappal,majd 16 cikkre vágom.Egyesével feltekerem őket,sütőpapírral bélelt tepsire teszem.Hagyom ismét kelni 15-20 percet majd 200 fokra előmelegített sütőbe teszem 10 percre.
64 db kifli lesz belőle.
Frissen legfinomabb.
A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Hozzáadjuk még a 3 tk sót, a szoba hőmérsékletű margarint, a tojás sárgáját. Alaposan kidagasztjuk, meleg helye...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk, hogy habos legyen a teteje. Amíg az élesztő fut, addig a túrót összekeverjük a vajjal (amit jó, ha egy kicsit megmelegítünk, hog...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesElőször is készítsük el a vajas tömeget. A felkockázott vaj 80%-át, valamint a liszt 20%-át tegyük konyhai robotgépbe (ha ez nem áll rendelkezésünkre, akkor kézzel kell dolgoznunk)...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű