250 g mák
1 alma
fél tasak sütőpor
édesítő
3 tojás
esetleg valamennyi zsírszegény túró, piros gyümölcsök mehet még bele
A tojásokat különválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgájához a mák, a lereszelt alma, sütőpor, édesítő és az extrák.
Majd összeforgatjuk az egészet, és mehet a tepsibe.
180°, alul-felül sütés
kb. 25 perc
1. 1 dl tejben feloldjuk a szalalkálit, majd a liszttel, zsírral, tojással, cukorral rugalmas tésztát gyúrunk belőle. 2. 2 lapot sütünk belőle közepes tepsi hátulján. (Kellemet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy kisebb lábosban összekeverjük a cukrot, a kakaóport, a sót és a keményítőt, majd felöntjük a hideg tejjel. 2. Egy habverővel simára keverjük, beletesszük a hosszára kettéha...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz első réteg egy kekszes összegyúrt massza, a kekszet a cukorral ,a vajjal és tejjel összegyúrjuk,annyi tejet adagolunk hozzá,hogy egy jó linzer állagú masszát kapjunk,majd egy te...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat összekeverem majd kivajazott, lisztezett tepsibe öntöm és 170-180 °C fokon tűpróbáig sütjük. (kb. 30 perc) Kihűlés után fölvágom és porcukrozom.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű