45 dkg háztartási keksz
2 csomag vanília ízű Aranka krémpor (Dr. Oetker – főzés nélküli krém)
6 dl tej
2 dl habtejszín
A tetejére:
15 dkg étcsokoládé
1 teáskanál vaj
Elkészítjük az instant vaníliakrémet. A krémport és a tejet összekeverjük, mixerrel felverjük, amikor krém állagú, félretesszük. Felverjük a tejszínhabot és a krémhez kavarjuk. A kekszet három részre osztjuk. Egy tepsibe, vagy sütőformába teszünk egy réteg kekszet, szorosan egymás mellé. A krém felét rákenjük, majd egy újabb réteg keksz kerül rá. A krém másik felét rákenjük és beborítjuk a megmaradt keksszel. A csokoládét felolvasztjuk, hozzáadjuk a vajat és a sütemény tetejére kenjük. Hűtőbe tesszük legalább 2 órára, hogy a keksz megpuhuljon.
1. Egy tepsit kikenünk vajjal/margarinnal, liszttel megszórjuk és piskótát sütünk 4 tojásból. 2. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, ráöntjük az 1 citrom levét, a 10 dkg cukrot...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA banánt hámozd meg, és villával törd össze. Rakd egy tálba, üsd hozzá a tojást, add hozzá a tejet, a joghurtot, a vaníliát, a nyírfacukrot, és habverővel jól keverd össze. Egy más...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat keverd habosra, majd mérd hozzá az összes többi alapanyagot, és keverd addig, míg teljesen csomómentessé nem válik a keverék. A masszát merőkanállal szedd a forró gofr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA főtt tojássárgájákat villával szétnyomkodjuk vagy kézzel összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a liszthez, majd a vajat, a cukrot és a többi hozzávalót is. A citromlével könnyen nyújtható,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű