1 cs. babapiskóta
folyékony édesítő vagy porcukor
2 cs. vaníliás cukor
5 dl natúr joghurt
2,5 dl habtejszín (állati eredetű)
2 dl növényi tejszín (Meggle vagy Hullala)
35 dkg + 40 dkg eper
1 cs habfixáló
A 35 dkg epret összeturmixoljuk, joghurthoz hozzáadjuk vaníliás cukrot ,édesítőt,vagy cukrot ízlésnek megfelelően . Jól összekeverjük. A két féle tejszínt egy edénybe öntjük jól felverjük és hozzáadjuk a habfixálót. Hozzáadjuk az epres joghurtos keverékhez,és összekeverjük. A maradék epret kisebbekre feldaraboljuk .
Egy 13x25x9 cm tálat kibélelünk folpackkal ,aljára összedarabolt epret teszünk,erre jön a krém ,eper,következik babba piskóta,ismét krém (amiből egy kicsit hagyunk az aljára),eper, babapiskóta,és erre kenjük a kevéske krémet,hogy az alja is átpuhuljon teljesen.
Legalább egy éjszaka hűtőbe tesszük. Tálalásnál egy tálcát teszünk a doboz tetejére,és megfordítjuk. A dobozt lehúzzuk,és a folpackot levesszük róla.
Lehet szeletelni ,de nem lesz kemény, mivel nincs benne zselatin.
Nagyon finom.
Keverd össze a hozzávalókat (vajat olvasztva) A kapott masszát darált zabbal megszórt gyúródeszkán nyújtsd ki Szaggatóval darabold fel, és helyezd a darabokat sütőpapírral bélelt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat ketté választjuk. A fehérjét a sóval kemény habbá verjük. A sárgákat az eritrittel, a vaníliával,a kókuszolajjal és citromlével kikeverjük. A kókuszlisztet és kókuszőrl...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűVálasszuk ketté a tojások fehérjét és sárgáját. A tojások fehérjét tegyük a hűtőbe. Ezalatt az idő alatt a fehér csokoládét gőz felett olvasszuk fel, adjuk hozzá a krémsajtot és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejen kívül mindent egy tálba teszünk. A tejet megmelegítjük, majd hozzáöntjük a többi alapanyaghoz. Tésztát gyúrunk, majd 30 percig letakarva pihentetjük. A dobozokat befedjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű