4 db natúr joghurt 150 g-os
2,5-3 dl habtejszín (meggle vagy hullala is lehet)
12 evőkanál cukor
1 cs HR étkezési zselatin 20g
gyümölcs tetszés szerint
A joghurtba tesszük a cukrot,zselatint és langyosra melegítjük,hogy a zselatin feloldódjon. (nem szabad forralni) A habtejszínt keményre verjük. (legjobb az Oké,a növényit ebbe nem nagyon szeretem,mert keményebb lesz tőle) Összeforgatjuk a joghurttal. Formát hideg vízzel kiöblítjük, lehet az alját díszíteni, rátenni a joghurtot gyümölcsöt ,joghurt gyümölcs míg el nem fogy a joghurt. Hűtőbe tesszük dermedésig. Esetleg,ha nem tudjuk kivárni a fagyasztóba is tehetjük (csak el ne feledkezzünk róla). Megdermedt tálcára borítjuk.
Keverd össze a hozzávalókat Hagyd egy kicsit állni Formázz belőle golyókat, majd sütőpapírra téve nyomkod tallér formára Süsd kb 20 percig 180 C-on
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott, meghámozott almákat reszeljük le, citromlével locsoljuk meg. Lényeges, hogy tényleg lédús almából készítsük! Egy nagy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat. E...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a porcukrot, a fahéjat, a szegfűszeget és a szódabikarbónát alaposan keverjük össze falapáttal. Ezután a virágmézben olvasszuk fel a margarint. Egy befőttesüvegben a méz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, olvasztott vajat, sót, cukrot, vizet összekeverem. Az összegyúrt tésztát folpackba teszem, és amíg a töltelék elkészül a hűtőbe rakom. Két meghámozott alma mag...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű